Federatia Romana de Gimnastica a anuntat ca Marian Dragulescu si Catalina Ponor vor reveni in competitii din toamna, dupa ce abandonasera activitatea sportiva.

Federatia Internationala de Gimnastica a remis o adresa catre FR Gimnastica, prin care aproba revenirea in activitatea competitionala a gimnastilor Catalina Ponor si Marian Dragulescu, informeaza MEDIAFAX.

Forul roman a trimis catre FIG notificari oficiale in 31 martie, iar dupa evaluarea celor doi sportivi, acestia au primit aprobarea, in 28 aprilie, si fost reinregistrati in FIG Anti-Doping Pool. "

Catalina Ponor si Marian Dragulescu sunt obligati sa respecte regulile FIG. In conformitate cu acestea, cei doi sunt autorizati sa concureze, dupa o perioada de 6 luni sau de la 1 octombrie 2011", se arata in comunicatul FIG.

La randul sau, presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat ca Ponor si Dragulescu au in vedere participarea la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice :

"Ambii sportivi au decis sa se pregateasca atat cat pot de bine, pentru participarea la Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice. Pentru a putea participa la o competitie oficiala, regulamentele impun anuntarea cu 6 luni inainte a revenirii lor, printr-o cerere scrisa a sportivilor, pentru a putea fi luati in evidenta FIG si WADA.

E o obligatie a regulamentelor, pentru obtinerea licentei. Daca se vor pregati serios, Ponor si Dragulescu vor putea ajuta echipa Romaniei.

Depinde ce vor intelege prin pregatire serioasa. Personal, cred ca isi doresc acest lucru. Ei vor pierde rentele viagere, din momentul in care vor reveni in competitii, cel mai probabil din 1 octombrie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.