Fostul capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Ion Bebe Barbu, a murit in noaptea de duminica spre luni la Pitesti dupa o grea suferinta.

Barbu a fost operat de doua ori la colon, prima data in toamna anului trecut iar a doua oara la inceputul acestui an, potrivit MEDIAFAX.

Ion Bebe Barbu s-a nascut la 24 decembrie 1938, la Craiova, iar cariera sa se confunda cu clubul FC Arges, el jucand aproape 15 ani numai pentru echipa din Trivale, cu exceptia sezonului 1970-1971 cand a evoluat in Turcia la Besiktas. Din 1959 a evoluat pentru Dinamo Pitesti, devenita ulterior FC Arges.

A castigat, ca jucator, un titlu cu FC Arges, in 1972, jucand de 224 de ori in prima liga. Barbu a fost capitan in meciul din '72, cu Real Madrid, din turul doi al Cupei Campionilor, 2-1 in Trivale, iar in retur 1-3 la Madrid. Cu Nottingham Forest (0-2, 1-2, in '79) in turul doi al Cupei Campionilor, Barbu a fost presedinte. La fel si in intalnirea din turul doi al Cupei UEFA cu Valencia (2-1 la Pitesti, 2-5, in deplasare in '78), echipa la care jucau Bonhoff si Kempes, proaspat campion mondial cu Argentina si golgeterul CM.

Intre 1966 si 1968 Bebe Barbu a jucat si in echipa nationala, iar in noiembrie 1968 a purtat banderola in remiza 0-0 de la Bucuresti cu campioana mondiala en-titre, Anglia. A evoluat de sapte ori in prima reprezentativa a Romaniei, pentru care a debutat in 1967, intr-o partida cu Polonia.

Dupa ce s-a retras din cariera de jucator a antrenat formatiile Muscelul Campulung si Metalurgistul Cugir, iar apoi a lucrat in cadrul DJS Arges, pentru ca ulterior sa devina presedinte al AJF Arges intre anii 1978-1982.

Ion Bebe Barbu era licentiat in filologie, era casatorit si avea o fata. In 2004 Bebe Barbu a primit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Pitestiului.

Inmormantarea fostului capitan al nationalei va avea loc, miercuri, la ora 12.00, la Pitesti, iar in aceeasi zi, la meciurile de Liga a II-a se va tine un moment de reculegere in memoria sa.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.