In perioada 22-23 octombrie se va desfasura primul campionat de fotbal de masa din Romania

500 de jucatori din 16 tari se vor reuni in luna octombrie a acestui an la Paris in cadrul unei etape a Campionatului Mondial de fusbal, o competitie transmisa de doua televiziuni si dotata cu premii de 30.000 de euro. Cifre care aproape il complexeaza pe Bogdan Panoiu, organizatorul primei editii a Cupei Fusbal. "Din pacate, in Romania nu exista o traditie pentru acest sport. Daca la nivel mondial exista federatii internationale si nationale cu mii de membri, noi nu avem nici macar un club de fusbal, cit despre federatie nationala, ce sa mai vorbim", spune acesta. Concursul se va desfasura la dublu feminin, masculin sau mixt, la start urmind a se alinia 32 de echipe.

Italia - Romania: 20.000 - 0

Fusbalul este un sport relativ tinar, avind mai putin de 100 de ani de practicare. Cu toate acestea, in anumite tari europene, numarul jucatorilor care iau parte regulat la competitii regionale si nationale este destul de important. Italia numara 20.000 de practicanti, Spania 10.000, Belgia 6.000, in timp ce Germania, Elvetia si Franta reunesc la rindul lor cite 1.000 de jucatori. Adesea exista insa diferente consistente de la regiune la regiune sau de la tara la tara in privinta modelului mesei sau a regulilor.

"La Campionatul Mondial din Franta au participat doua persoane, de 78 si 84 de ani, care practicau fusbalul de o viata. In Romania, din cauza interesului redus, abia daca am reusit sa distribuim 8 mese pina in prezent", spune Panoiu, a carui firma este distribuitoare unica in Romania a meselor de fotbal Bonzini. O astfel de masa pentru concursuri poate valora pina la 2.000 de euro. Mesele de fusbal se regasesc adesea insa si in pub-uri, baruri si cazinouri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.