Publicul l-a aclamat la inceput doar pe Lacatus. Pe parcurs, admiratia fanilor s-a dispersat si catre echipa

Lacatus a aruncat stadionul in aer!

Cu 15 minute inaintea startului, noul presedinte al Stelei, Marius Lacatus, a traversat de-a latul terenul, moment in care tot stadionul s-a ridicat in picioare si l-a aclamat pe fostul mare jucator al echipei din Ghencea. Imbracat in costumul oficial al Stelei si cu un fular ros-albastru la git, Lacatus nu a rezistat, dindu-i lacrimile la prima sa prezenta in Ghencea ca presedinte. "Fiara" a urcat apoi la tribuna oficiala si s-a asezat pe locul lui MM, acesta vazind partida din picioare. Galeria Stelei nu s-a limitat doar la acest lucru, creind o coregrafie speciala: din placute ros-albastre au format un 7 imens la peluza, deasupra scriind in engleza: "Un mare numar 7 s-a intors acasa!" .

Dica: "In aceasta seara, Bodu a fost stelist"

Majoritatea jucatorilor stelisti au tinut sa precizeze dupa meci ca inversunarea Fiscului i-a motivat si pe ei. "Cel mai infocat suporter al Stelei a fost Bodu", a declarat capitanul Radoi. Dica l-a completat: "Mai mult ca sigur, Bodu a fost stelist in seara asta". Si Gigi Becali i-a dedicat victoria, pe jumatate ironic, pe jumatate serios, sefului FisculuI. Cei doi se impacasera cu citeva ore inaintea meciului.

"Nu ne asteptam la un asemenea scor, dar Protasov a gasit formula cistigatoare", a spus Dica. Stelistul n-a uitat sa-l aminteasca pe Walter Zenga. Fostul antrenor al Stelei i-a trimis sms-uri de incurajare lui MM Stoica in timpul meciului!

"Locul Stelei era in Liga Campionilor"

Antrenorul lui Lens, Francis Gillot, a declarat la conferinta de presa ca Steaua nu este o echipa de Cupa UEFA, ci de grupele Ligii: "Dupa ce am vazut in seara asta si dupa ce am vazut casetele meciurilor cu Rosenborg, pot spune ca Steaua merita sa joace in locul norvegienilor in Liga Campionilor. Cei patru jucatori din atacul Stelei faceau presing si la 4-0. Incredibil!". La sfirsit el l-a imbratisat pe Protasov si l-a felicitat pentru meciul incredibil facut de ros-albastrii.

"Au meritat cele 20 de ore pe care le-am facut de la Arad pina la Bucuresti pentru acest meci. A fost macel cum faceam si noi cind dominam Europa!"
Helmuth Duckadam, portarul legendar de la Sevilla

13 ani
trecusera pina aseara de cind Steaua nu mai invinsese la o diferenta de 4 goluri in cupele europene: pe 16 septembrie 1992, ros-albastrii treceau cu 4-0 de Bohemians Dublin

Duckadam a fost la meci

Eroul Stelei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a asistat la meciul de aseara dintr-o loja a stadionului din Ghencea. Prezenta sa la partida cu Lens nu a trecut neobservata, Helmuth fiind aclamat de intreg stadionul. Gigi Becali a precizat ca in cazul in care Marius Lacatus refuza oferta de a deveni presedintele Stelei, urmatorul pe lista sa era chiar fostul portar al Stelei care a aparat patru lovituri de departajare in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. La meci au mai fost prezenti Leonard Doroftei si Gheorghe Hagi.

Masuri antirasism

Inaintea primului fluier al arbitrului, crainicul stadionului a facut mai multe apeluri catre spectatori sa nu mai scandeze lozinci rasiste, mai ales ca Steaua a fost sanctionata pina acum pentru acest lucru, disputind meciul retur cu Valerenga la Constanta. Aceste masuri au avut efectul scontat, cu toate ca Lens a inceput partida cu nu mai putin de 7 jucatori de culoare.

Au facut rost de tactica francezilor!

Ieri dimineata, un angajat al ISM a gasit linga panourile publicitare de pe terenul din Ghencea notitele antrenorului francez si i le-a dat lui Protasov

Stelistii au avut parte de o surpriza uriasa in decursul zilei de ieri. In jurul orei 11:00, in timp ce angajatii firmei ISM amplasau panourile publicitare in jurul terenului din Ghencea, unul dintre ei, Ion Plop, a observat in spatele uneia dintre porti doua coli A3, care i-au atras atentia. Erau insemnarile tactice ale antrenorului lui Lens, Francis Gillot, pentru meciul contra ros-albastrilor! Foarte probabil, el le pierduse pe gazon in timpul antrenamentului oficial efectuat miercuri seara.

Ion Plop l-a instiintat imediat pe MM Stoica, managerul general aflindu-se chiar la stadion. Acesta s-a urcat imediat in masina si a fugit spre IDM, acolo unde Protasov ii dusese pe jucatori pentru relaxare. Ucraineanul a putut astfel sa stie absolut orice miscare tactica pregatita de francezi.

Spioni din Suedia

La masa presei au luat loc si doi trimisi ai lui Halmstad, echipa pe care Steaua o va intilni in Ghencea pe 30 noiembrie. Acestia au venit pentru a-i urmari in mod special pe francezii de la Lens, viitorii adversari ai nordicilor. Suedezii au ramas surprinsi de spectacolul din tribune, dar si de forta Stelei pe propriul teren.

Grupa C / Halmstad - Hertha 0-1

Halmstad e de batut
In mod normal, Steaua n-ar trebui sa aiba probleme cu Halmstad in Ghencea, pe 30 noiembrie. Ieri, la 0-1 cu Hertha, suedezii abia daca au pus piciorul pe minge in prima repriza. Au avut o "transversala", la centrarea plouata a fundasului Jensen (10), dupa care nu l-au mai deranjat pe portarul Fiedler. Echipa pregatita de Janne Andersson a continuat sa fie o gazda discreta si la reluare, ba chiar generoasa in conditiile in care Djurici, autogol din a doua "incercare", le-a bagat oaspetilor toate trei punctele in buzunar. Diferenta putea fi chiar mai mare daca Marcelinho, "transversala", si Okoronkwo nu ratau in final.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.