Royal Mail a interceptat doua colete care contineau bombe. Unul dintre acestea ii era destinat antrenorului lui Cletic Glasgow.

Antrenorul lui Celtic Glasgow, Neil Lennon, si doi suporteri cunoscuti ai clubului, au primit pachete-bomba luna trecuta, informeaza BBC.

Dispozitivele au fost trimise la diverse locatii din vestul Scotiei, fiind menite "sa ucida sau sa mutileze". Doua dintre pachetele suspecte au fost interceptate de catre Royal Mail, in timp ce al treilea a ajuns la destinatar, dar nu a fost desfacut, potrivit realitatea.net .

Potrivit BBC, explozibilul folosit de cei care au confentionat pachetele era rudimentar, insa ar fi putut provoca moartea celui care ar fi deschis coletele.

"In acest moment politia ancheteaza cazul pentru a se asigura ca vinovatii in cauza sunt identificati si pedepsiti in conformitate cu legea", a declarat Alex Salmond, prim-ministrul Scotiei.

Neil Lennon, antrenorul lui Celtic, a mai fost victima unor amenintari cu moartea din cauza faptului ca este catolic. In varsta de 39 de ani, Lennon s-a retras in 2002 din selectionata Irlandei de Nord, dupa ce a fost amenintat si insultat, relateaza evz.ro .

De asemenea, de cand a preluat-o pe Celtic, el a fost tinta mai multor atacuri din partea fanilor rivalei locale - Rangers, ai carei fani provin din randul protestantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.