28 Decembrie 2004 , de Gigi Grigorescu in Sport
Presedintele CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat că 2004 a fost cel mai bun an din intreaga existentă a clubului din Sos. Stefan cel Mare, sportivii obtinand 108 medalii internationale.
„A fost un an de exceptie, cel mai bun din ultimii aproape 57 de ani de existentă a clubului. Am obtinut un total 108 medalii, dintre care 49 de aur, la toate competitiile internationale din acest an", a declarat Popescu, mentionand insă că cel mai bun an olimpic din istoria CS Dinamo a fost 1984, cand au avut loc JO de la Los Angeles. Popescu a prezentat, evident, si bilantul sportivilor dinamovisti la JO de la Atena. „La Olimpiadă am obtinut 8 medalii de aur, două de argint si trei de bronz. Am avut 8 locuri 4-6. Dintre cei 46 de sportivi dinamovisti prezenti la JO, 23 au cucerit medalii si puncte", a spus el, mentionand că Dinamo desine 42% din „zestrea olimpică a Romaniei".

Chestorul Marcel Popescu a mentionat că la Campionatele Mondiale dinamovistii au obtinut 5 medalii, din cauza numărului redus de astfel de competitii in anul olimpic, la Europene 42 de medalii, la Jocurile Balcanice 27 de medalii, la Cupele Mondiale si Europene 18 medalii, iar la CE si Balcanice ale Politiei 8 medalii. Popescu a precizat că cele mai productive sectii ale CS Dinamo in 2004 au fost canotajul, gimnastica, boxul, atletismul si halterele. „Sporturile individuale, la care avem cele mai multe sectii, 15, obtin cele mai multe medalii. Din cele nouă sectii de jocuri sportive, trei au obtinut titlul national, rugby, baseball si tenis de camp, două au iesit vicecampioane, baschet si handbal, iar voleiul feminin si cel masculin au terminat pe locul trei in campionat", a spus Popescu.

Presedintele CS Dinamo a declarat că, in ianuarie, vor fi premiati Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Constanta Burcică, Angela Alupei, Elisabeta Lipă, Liliana Gafencu, Doina Ignat, Ioana Papuc, Elena Georgescu, Camelia Mihalcea, Simona Strambeschi (toate la canotaj), Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Ioan Suciu, Dan Potra, Răzvan Selariu, Daniel Popescu (gimnastică), Ionut Gheorghe, Viorel Simion (box), Florin Popescu (kaiac-canoe), Adrian Jigău, Ninel Miculescu (haltere), Alina Rapanu, Nicoleta Grasu (atletism) si Costel Danculea (judo). Trofeul fair play si spirit sportiv va fi acordat Elisabetei Lipă, ca recompensă pentru cele sase participări la JO. Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Mircea Roman (canotaj), cele mai bune echipe in sporturile individuale au fost cele de scrimă – sabie, feminin si masculin – , iar cele mai bune echipe in jocuri sportive au fost desemnate formatiile de handbal si rugby.

Popescu a precizat că valoarea totală a premiilor acordate pentru performantele olimpice este de circa 1 milion de euro. El a mentionat că circa 9 miliarde de lei au fost deja acordate sportivilor pentru rezultatele la celelalte competitii internationale. In ceea ce priveste infrastructura, Marcel Popescu a precizat că in 2005 va fi finalizată pista de atletism a stadionului, tabela de marcaj va fi dotată cu un ecran, se vor incepe lucrările de acoperire a tribunelor, mentionand că tribuna I va avea două etaje si circa 400 de locuri, pentru presă se va construi un centru unde va putea avea acces la telefoane si calculatoare. De asemenea, se vor finaliza lucrările la velodrom, iar sala de la CS Dinamo va fi dotată cu 2000-3000 de locuri.

Sursa: Azi.roTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Anul 2004 a fost cel mai bun din istoria clubului Dinamo.


Ultima ora din Sport pe 9AM