Politica a invrajbit din nou fotbalul romanesc. Fulminanta ascensiune a patronului rapidist George Copos, ajuns aproape peste noapte parlamentar si viceprim-ministru, l-a zgindarit pe Gigi Becali, seful de la Steaua. Latifundiarului, care a ratat patrunderea in parlament cu PNG, in ciuda investitiilor si a energiei cheltuite, i s-a urcat singele la cap vazind ca magnatul giulestenilor a reusit sa se strecoare pina in fruntea piramidei. Se poate spune astfel ca, pe plan politic, Rapidul conduce Steaua cu 1-0.

Fragilul tratat de pace dintre cei doi - instituit in urma cu citeva luni - a fost ieri rupt cu brutalitate de Gigi, care a dezlantuit un atac fulminant. "Domíle, in toata campania electorala, "Evenimentul zilei" m-a atacat si m-a luat la misto. Mi-ati zis ca sint incult, nu? Ar fi dureros pentru mine daca l-ati lauda pe Copos!", s-a enervat Gigi Becali cind i s-a adus aminte ca patronul Rapidului a ajuns in functia rivnita de el in campanie. Becali spusese luna trecuta ca va intra in parlament, va obtine postul de viceprim-ministru si, din aceasta postura, va conduce de facto guvernul. "O sa-i pun pe toti la punct! Pai, ce? O sa-i dea vreunul ordine lui Becali? Becali o sa le dea celorlalti ordine, pentru ca eu sint nascut conducator!", trimbita latifundiarul.

"E un politician pirit"

Pina la urma, partidul sau a obtinut 1,7 la suta, adica un scor sub marja de eroare a sondajelor. George Copos, in schimb, a intrat in parlament pe listele PUR, formatiune-televizor ajunsa acolo gratie uniunii cu PSD. Dupa ce partidul lui Voiculescu a tradat, trecind cu arme si bagaje in tabara lui Basescu, magnatul giulestean a ajuns viceprim-ministru. "Eu, cultural, sint de o suta de ori mai cult decit Copos!", s-a ambalat ieri Gigi Becali. "Iar politic nici nu exista comparatie intre noi! Eu am obtinut voturile corect, cu sabia in mina, pe cind el e un fals! El n-a cistigat nici un vot, a ajuns in parlament bagat de PSD! E un politician pirit!".

"A facut averea cu utecistii si comunistii lui!"

Din ce in ce mai intaritat, stelistul si-a adus aminte apoi si de alte aspecte: "Iar competenta... Ca asa au spus ei, ca vor pune ministri pe competenta... El (n.r. - Copos) n-a demonstrat nimic! Ce-a facut el? Ca stim cu totii cum a facut el afacerile si averea, cu utecistii si comunistii lui (n.r. - Copos a fost, inainte de revolutie, secretar al CC al UTC)! Hai sa vorbim si de fotbal! Eu am facut cu Steaua, in doi ani, cit n-a facut el la Rapid in 15!".

Intrebarea ce sfat i-ar putea da proaspatului vicepremier l-a intaritat si mai tare pe latifundiar: "Daca am sa-i dau vreun sfat? Da... Daca, intr-adevar, se vrea moralitate in tara asta, asa cum a zis Basescu, de tepe, atunci Copos sa-si dea demisia! Sa construiasca o teapa la uzina aia de motoare de la Pitesti, pe care stie el cum a luat-o, si sa mai construiasca inca o teapa in fata la hotelul Flora (n.r. - Crowne Plaza). Ca stim noi cum s-a privatizat si ala... Copos n-a aratat nici competenta, nici moralitate. El a fost doar un trepadus pe linga politicieni. Le cara savarine, torturi si prajituri, asa a ajuns el in parlament!". Becali a incheiat tirada in stilul sau bine cunoscut: "Dar lasí ca o sa fac eu dreptate! Eu, Becali, o sa-i trezesc pe oameni. Spiritul romanesc adormit va fi trezit de Becali!".