Orasul Tokyo ar putea candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, pentru a stimula reconstructia Japoniei, dupa seismul din 11 martie, a declarat, duminica, guvernatorul Shintaro Ishihara.

"Chiar daca Jocurile Olimpice vor avea loc peste noua ani, noi am putea sa candidam. Daca vom munci mult, cu obiective la noua ani distanta, acest lucru ar fi un stimulent pentru reconstructie si pentru renasterea tarii noastre", a spus Ishihara, conform MEDIAFAX.

Shintaro Ishihara, care a candidat pentru al patrulea mandat de guvernator al orasului Tokyo, a fost reales, duminica, conform rezultatelor exit-poll-urilor. Campania electorala s-a axat pe mijloacele de reconstructie a tarii dupa cutremurul din martie.

Tokyo a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, dar a pierdut in fata orasului Rio de Janeiro, desi a avut o campanie de 122 de milioane de euro. Acest esec a fost vazut ca unul din cele mai mari ale lui Ishihara din ultimii 12 ani, de cand acesta este guvernator al orasului Tokyo.

Orasele care vor sa obtina organizarea JO de vara din 2020 au termen de depunere a candidaturilor la CIO pana la 1 septembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.