In timp ce ministrul Educatiei a demisionat din cauza bugetului prea mic, presedintele Comitetului Olimpic, Octavian Morariu, se lauda ca a obtinut o majorare cu 20% a subventiilor de la stat. Vizita lui Morariu la Tariceanu l-a infuriat pe actualul presedinte al ANS, conservatorul Gheorghe Florian.

Relatiile dintre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, pe de o parte, si Agentia Nationala pentru Sport, pe de alta parte, nu sint dintre cele mai bune. Ba chiar ele tind sa se raceasca si mai tare dupa "vizita" presedintelui COSR, Octavian Morariu, la guvern. Nemultumit de banii ce urmau sa fie alocati sportului anul viitor - conform proiectului de buget -, 162.345 de mii RON, fata de 181.459 de mii RON, cit a fost in executia bugetara 2005, Morariu a cerut o audienta la primul-ministru Calin Popescu Tariceanu. "Am gasit un prim-ministru foarte disponibil fata de sport. Domnia sa m-a asigurat ca in nici un caz nu va fi vorba de o diminuare a bugetului pe 2006 si ca va face tot posibilul ca acesta sa ramina cel putin la nivelul din acest an", a anuntat Octavian Morariu.

Fapt neconfirmat de guvern, Tariceanu precizind ieri ca bugetul nu se negociaza si ca nu a facut nici un fel de promisiune, considerind ca sportul poate fi finantat si din mediul privat, nu doar de la bugetul de stat.

Masa rotunda pentru sport

Mai mult, presedintele COSR a anuntat ca "pina la sfirsitul acestui an, premierul mi-a promis ca va patrona o masa rotunda la care vor fi invitati toti factorii implicati in sport: forul olimpic, Agentia Nationala pentru Sport, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Educatiei si Cercetarii, dar si Ministerul Sanatatii. Vom incerca sa gasim strategii coerente privind posibilitatea de a modifica Legea sportului, astfel incit sa putem atrage mai usor fonduri din domeniul privat. Eu cred ca, daca aceasta discutie cu premierul isi va urma cursul firesc, putem vorbi despre o noua strategie in sportul romanesc", a declarat marti presedintele COSR.

"Eu obosesc muncind"

Interventia lui Morariu pe linga premier l-a revoltat insa pe seful ANS, Florian Gheorghe. "Morariu s-a dus sa vorbeasca pentru investitiile lui, care nu mai au finantare. Nu mai are bani sa termine baza de la Izvorani. Poate tangential a vorbit si despre bugetul pe 2006. Dar in ce calitate sa ceara Octavian Morariu audienta la primul-ministru pentru a discuta despre buget? Mie nu-mi place sa fac tam-tam prin presa, am metodele mele si ma intereseaza finalitatea. Nu vreau sa creada lumea ca fac poza. Unii obosesc facindu-si imagine, iar eu obosesc muncind. Problema bugetului este a mea, iar eu imi rezolv treburile in bucataria proprie. Am luat legatura cu Cancelaria primului-ministru pentru a discuta aceasta problema. Facem toate demersurile necesare, dar nu cu iesiri spectaculoase sau declaratii sforaitoare. Eu cred ca va fi bine, iar anul viitor sportul va avea cel putin bugetul de anul acesta", a declarat presedintele ANS, Gheorghe Florian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.