Asa cum deja i-a obisnuit pe iubitorii fotbalului, Mircea Sandu si-a incalcat din nou cuvantul. Dupa ce asta-primavara, strans cu usa de reactia opiniei publice si de dezastrul generalizat din fotbal, a promis ca se va retrage din functie la sfarsitul anului, Nasul a anuntat ieri ca si-a depus candidatura pentru cel de-al cincilea mandat de presedinte al FRF!

Am omis atunci un cuvant, trebuia sa pun un "poate" inainte...". Mircea Sandu a uitat ca aceeasi promisiune a facut-o si in urma cu doi ani, dupa ce s-a ratat calificarea la EURO 2004. Aflat in direct la o emisiune tv, Nasul a promis, atunci cand reprezentantul cotidianului nostru i-a inmanat mesajele de protest ale microbistilor, ca "ma voi retrage daca nu ne calificam la Mondialele din 2006!". Adunarea Generala a FRF pentru alegeri a fost convocata pentru luni, 21 noiembrie.

"Am dat curs "dulcetii" lui Gica"

Seful FRF a luat decizia de a candida, ne-au confirmat apropiati ai sai, in principal enervat de atitudinea lui Gica Popescu din ultima perioada, de care s-a simtit atacat pe la spate. "Mai multe cauze au stat la baza hotararii. Chiar si ce a declarat Gica, si anume ca victoria va fi mai dulce daca voi candida si eu, m-a determinat sa intru in cursa. Apoi au fost discutiile purtate la nivel international. Afirmatiile domnilor Blatter si Johansson, care au spus ca majoritatea decide, m-au convins", a comentat Sandu, care a revenit apoi la motivul principal al hotararii sale: "Am dat curs dulcetii pe care mi-a transmis-o Gica!".

Viclean, Mircea Sandu le-a facut lui Lupescu si Popescu o "superoferta" care seamana mai degraba a pomana: "Daca voi castiga, voi crea posturi pentru cei doi. Pe Lupescu il voi numi directorul echipelor nationale, iar pe Popescu - director de marketing si relatii internationale! Ionut va stabili calendarul competitional, va fi delegatul nationalei la meciuri... Iar Popescu va face credibilitate si va aduce bani". E o manevra diabolica a Nasului mai ales in privinta Baciului. Sandu ii propune fostului international, printre altele, postul lui Bivolaru, pe care-l banuieste de conspiratie cu Popescu impotriva sa! Postul de director de marketing e detinut acum de Sandu, dupa ce, in urma cu doi ani, a fost ocupat de fiul sau. O alta idee "aruncata" pe piata de Nas a fost aceea ca, daca va pierde, va accepta, daca i se va propune, o eventuala functie in cadrul FRF.

"Sunt mai bun decat Popescu!"

Sandu si-a marturisit o parte din pacate: "Am partea mea de vina la ratarea calificarilor. Poate trebuia sa-i accept demisia verbala lui Puiu dupa 2-5 cu Danemarca... Imi mai reprosez ca l-am demis pe Piti in ‘99. In ultimii trei ani sunt nemultumit de Bivolaru si de Pantea. A trebuit sa fac si munca lor!".
Concluzia a fost trasa tot de Nas: "Popescu poate fi un foarte bun presedinte. Dar nu mai bun ca mine azi! Am experienta de partea mea". Dupa ce a mentionat ca Baciul a fost impresariat de Ioan Becali si ca are afaceri cu fratii-procuratori, Sandu a refuzat sa comenteze daca adversarul sau e sau nu independent: "Ii las pe ziaristi sa se pronunte pe aceasta tema".

Baciul vorbeste despre "lipsa de respect"

Lupescu n-a fost surprins de cele intamplate: "Ma asteptam la asta, din moment ce Mircea Sandu face tot posibilul pentru a inchide celorlalti posibilitatea de a candida. Vedeti si dumneavoastra ce cuvant are presedintele FRF vizavi de candidatura sa". Gica Popescu a trecut la un atac direct: "Este o forma de lipsa de respect fata de mine si e rusinos pentru Mircea Sandu ca a facut o astfel de propunere la adresa mea. Daca era si Lupescu, ar fi fost o lupta mai interesanta".

Cel de-al treilea contracandidat, avocatul George Vlaicu, si-a dat si el cu parerea: "Cred ca tot Mircea Sandu va iesi, insa daca am unu la suta sanse, de ce sa nu le valorific? Am asigurarea unor presedinti de cluburi ca ma vor sustine".