Gazonul adus din Austria cu 11 camioane (foto 1) a fost montat de muncitori cu ajutorul unor utilaje de ultima generatie (foto 2). Dupa ce in ultimii 15 ani, nationala Romaniei a jucat in mocirla sau pe nisip, de ieri dupa-amiaza, stadionul "Lia Manoliu" din cadrul Complexului National are un nou gazon. Transportul venit din Austria a ajuns insa cu peripetii la destinatie. Desi trebuiau sa soseasca de marti seara la stadion

Dupa ce in ultimii 15 ani, nationala Romaniei a jucat in mocirla sau pe nisip, de ieri dupa-amiaza, stadionul "Lia Manoliu" din cadrul Complexului National are un nou gazon. Transportul venit din Austria a ajuns insa cu peripetii la destinatie. Desi trebuiau sa soseasca de marti seara la stadion, camioanele au intirziat din cauza unor probleme in vama, firma de transport intimpinind dificultati. Au fost adusi aproximativ 5.500 de metri patrati de gazon cu ajutorul a 11 camioane, un metru avind pretul de 11 euro, dar costul intregii lucrari se situeaza in jurul a doua milioane cinci sute de euro. Pentru a putea gazdui un meci de fotbal, iarba are nevoie de cel putin patru saptamini, pentru ca radacinile sa poata creste si ajunge in sol.

Suprafata a fost incercuita cu o plasa care sa protejeze noul teren de aparitia ciinilor vagabonzi din zona. De asemenea, muncitorii se gindeau si la o modalitate care sa tina pasarile la distanta, pentru ca iarba sa fie cit mai bine protejata. Deja, Steaua si Dinamo si-au declarat intentia de a evolua in Cupa UEFA pe noul teren inca din aceasta faza a grupelor, insa acest lucru nu e posibil la acest moment.

AJF-URILE FAC DEJA CARTILE
Nereguli la alegerile din Ilfov

Dorel Vulpoiu, candidat la functia de presedinte al AJF Ilfov, la alegerile din 15 septembrie 2005, a depus o reclamatie la Federatia Romana de Fotbal. El sustine ca scrutinul a fost nestatutar. Vulpoiu pretinde ca actualul presedinte AJF, Nicolae Singe, a fost votat de cluburi care nu apartin judetului Ilfov si care nu aveau acest drept. "Cei de la AJF au nevoie acum de voturi pentru seful FRF", a declarat Vulpoiu. El mai afirma faptul ca actele depuse de unii candidati au fost false sau au fost depuse dupa incheierea termenului.

"Nu se schimba nimic in tara asta. Domnul Singe si domnul Chivulete fac jocurile federatiei si au recurs la nereguli pentru a ramine in functii"
Dorel Vulpoiu


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.