Recunoscut drept cel mai bun fotbalist din lume, argentinianul Lionel Messi este in 2011 si cel mai bine platit, cu venituri de 31 de milioane de euro, conform France Football, care il claseaza, in editia de marti, pe portughezul Jose Mourinho, pe primul loc in randul antrenorilor, cu 13,5 milioane.
Dublu castigator al Balonului de Aur, Messi, jucator la FC Barcelona, si-a pastrat statutul de cel mai bogat, el avand un salariu anual de zece milioane de euro, dar si-a marit veniturile datorita contractelor publicitare.

Potrivit publicatiei franceze, el ar fi castigat in 2011 mai putin decat anul trecut (33 milioane de euro) si ramane departe de jucatorul american de golf Tiger Woods (53 milioane de euro), cel mai bine platit sportiv din lume.
  • Messi este urmat de portughezul Cristiano Ronaldo (27,5 milioane de euro), al carui salariu la Real Madrid este de 13 milioane de euro. Englezul Wayne Rooney completeaza podiumul cu venituri de 20,7 milioane de euro.
  • Campionatul Angliei este cel mai "generos" cu sapte reprezentanti in clasamentul celor mai bine platiti 20 de jucatori (peste 100 de milioane de euro cumulate). Doi fotbalisti din liga nord-americana (MLS), englezul David Beckham si francezul Thierry Henry ocupa locurile 5 (19 milioane de euro), respectiv 11 (13,6 milioane de euro).
  • La antrenori, Jose Mourinho, cel mai bine platit de sase ani, ii devanseaza pe Pep Guardiola (10,5 milioane de euro) si Rafael Benitez (10,2 milioane de euro)
  • Italianul Fabio Capello, al patrulea (8,5 milioane de euro), este cel mai bine platit selectioner, de catre nationala Angliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.