Federatia japoneza (JSF) a renuntat definitiv la organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an, a anuntat, luni, forul international de profil (ISU), care cauta in continuare o solutie privind gazda competitiei.
"Dupa ce a analizat toate optiunile de a pastra organizarea Campionatelor Mondiale, JSF a anuntat ISU ca, din nefericire si impotriva vointei sale, trebuie sa renunte . Consiliul ISU evalueaza diverse optiuni in baza propunerilor facute de federatiile membre, tinand cont de toate aspectele problemei si in primul rand de imensa provocare logistica pe care o constituie organizarea unui astfel de eveniment intr-un termen atat de scurt. Este datoria ISU sa gaseasca solutia cea mai buna, insa evaluarile si deciziile rapide sunt dificile si ISU are nevoie de un termen minim, dar rezonabil si conteaza pe intelegerea lumii patinajului", se arata intr-un comunicat a federatiei internationale, potrivit MEDIAFAX.

In data de 14 martie, la trei zile dupa cutremurul din Japonia urmat de tsumani si dupa aparitia problemelor la centrala nucleara Fukushima, ISU a decis ca orasul Tokyo nu poate gazdui deocamdata Campionatele Mondiale de patinaj artistic.

Ulterior, JSF si-a exprimat speranta de a organiza competitia in septembrie sau in octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.