Probabil este italianul care i-a cunoscut cel mai bine pe fotbalistii emblematici ai clubului AC Milan din ultimii 25 de ani. Wall-Street.ro l-a vizitat pe Antore Peloso, 64 de ani, cel care administreaza baza sportiva a unuia dintre cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume.

N-ai cum sa nu cazi pe ganduri si sa nu iti amintesti de tot ce te leaga cu istoria unui club de fotbal cand ajungi pe stadionul San Siro ori la baza sportiva Milanelo: incepand cu celebra tripleta Gullit-Van Basten-Rijkaard pana la cea mai frumoasa finala UEFA Champions League vazuta vreodata, cea din 2005 intre AC Milan – Liverpool.

Antore Peloso (foto) avea aproape 40 de ani cand varul lui Silvio Berlusconi ii propunea in urma cu un sfert de secol sa administreze Milanelo, baza oficiala de antrenament a clubului AC Milan. El lucra atunci in cadrul companiei italiane Fininvest, controlata de controversatul prim-ministru de acum al Italiei. “Am acceptat imediat oferta cand am auzit despre ce este vorba”, isi aduce aminte Antore Peloso.

El spune ca a vazut primul meci de fotbal la 11 ani, cu tatal sau, iar prima partida a lui Milan, in 1965, la varsta majoratului, in aceeasi formula. De altfel, aproximativ un sfert din tribunele pline de pe San Siro de la meciul de duminica trecuta cu Bari erau populate de copii, majoritatea insotiti de parintii lor. Acest lucru iese in evidenta unui suporter familiarizat doar cu atmosfera ostila copiilor de pe stadioanele din Romania.

Citeste mai multe despre Antore Peloso si centrul sportiv Milanelo pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.