Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori si Blocul National Sindical au lansat marti la Palatul Parlamentului un proiect de e-learning, prin intermediul caruia sportivi aflati la final de cariera se pot reorienta profesional.
Potrivit managerului de proiect, Lucian Viscotel, aceste cursuri vor oferi sansa ca cel putin o suta de persoane sa se reorienteze profesional.

"Vor fi 10 module de curs in format digital, momentan fiind finalizate sapte module: administrarea societatilor comerciale cu activitate sportiva; publicitate, imagine si branding personal; facilitator social; mediator sportiv; dezvoltare personala si managementul stresului; animator sportiv/steward sportiv; management de proiect si antreprenoriat"
, a anuntat Lucian Viscotel, relateaza MEDIAFAX.

  • Potrivit unui studiu, peste 75 la suta dintre sportivii de performanta ajung sa fie asistati social dupa ce renunta la cariera


O cercetare realizata de Ernst&Young in urma cu trei ani arata ca trei sferturi dintre sportivii de performanta ajung la marginea sistemului social si au nevoie de asistenta. Extrapoland la Romania, foarte putini ajung in top pentru a beneficia de acea renta viagera. "

"Discutam de 200.000 de suflete, de tineri din peste 30 de discipline sportive, carora le oferim acces la o pregatire profesionala. Incercam sa oferim o sansa acestor tineri pentru a avea o valoare profesionala. Aceasta tara traieste una dintre cele mai mari drame, a «reusit» sa piarda peste trei milioane de oameni educati, care au plecat la o viata mai buna", a declarat, la randul sau, Presedintele BNS, Dumitru Costin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.