Presedintele UEFA, Michel Platini, a avertizat Croatia si Serbia ca echipele nationale si de club vor fi excluse din competitiile internationale pentru o lunga perioada daca fanii din cele doua tari vor continua sa recurga la violente.

Platini a vizitat, joi, Belgrad si Zagreb, unde s-a intalnit cu presedintii Boris Tadici, respectiv Ivo Josipovici. Cu prilejul intalnirii, presedintele UEFA le-a solicitat celor doi sefi de stat sprijinul guvernelor lor in lupta pentru combaterea violentei la meciurile echipelor sarbe si croate, relateaza MEDIAFAX.

"Violenta in fotbal este o preocupare de baza pentru noi si trebuie sa actionam urgent. Am vazut ca atat presedintele croat, cat si cel sarb impartasesc ingrijorarea noastra si doresc sa se angajeze in gasirea unor solutii. Am cazut de acord ca trebuie sa punem la punct un plan concret de masuri, care necesita sprijin guvernamental la toate nivelurile. Insa trebuie sa subliniez ca exista un risc serios de suspendare a echipelor nationale si de club din competitiile UEFA daca nu constatam semne pozitive clare cu privire la masurile puse in aplicare in acest an. Trebuie sa vedem o reala imbunatatire a situatiei, in caz contrar nu vom ezita sa actionam cu fermitate", a declarat Platini dupa intalnirea cu cei doi lideri.

Planul cerut de UEFA ar trebui sa includa masuri cum ar fi modernizarea stadioanelor, interzicerea deplasarii fanilor violenti, dezvoltarea cooperarii intre fortele de ordine, crearea unor baze de date si schimbul de informatii, judecarea rapida a celor care creeaza probleme si sanctionarea severa a celor gasiti vinovati.

UEFA se angajeaza sa ofere suport si consultanta in realizarea si aplicarea acestui plan si, totodata, va monitoriza cu atentie situatia din cele doua state.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.