In data de 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, iar George-Gino Iorgulescu, fost presedinte al FC National, actual Progresul, si fost membru in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justitiei pentru dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, fostul presedinte al FC National Gino Iorgulescu si un fost angajat al Ligii au fost achitati, de catre Tribunalul Bucuresti, potrivit MEDIAFAX. Fiul presedintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, era judecat in acelasi dosar pentru spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, in 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucuresti, cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, in valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, din aceeasi zona si a unei constructii in suprafata de 279,72 de metri patrati, nefinalizata si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv.

Pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut in proprietatea pe numele unui sofer, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi, desi in realitate acesti bani nu au fost achitati, potrivit anchetatorilor.

DNA a instituit sechestru asigurator asupra bunului primit cu titlu de mita, in vederea confiscarii de catre instanta de judecata.

Potrivit rechizitoriului DNA, in tranzactia imobiliara au fost implicati si Sorin Ovidiu Vantu, si Dan Iosif
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.