Rutierul american Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului Frantei, si-a anuntat retragerea din circuitul profesionist, la o luna dupa ultima sa cursa si la doi ani de la revenirea in activitate dupa prima retragere.

Lance Armstrong a precizat ca a luat aceasta decizia pentru a dedica mai mult timp familiei si fundatiei pe care o conduce.

"Astazi, anunt retragerea mea din circuitul profesionist pentru a consacra mai mult timp familiei, luptei impotriva cancerului si conducerii fundatiei pe care am creat-o inainte sa castig primul meu trofeu in Turul Frantei", potrivit MEDIAFAX.

Armstrong, in varsta de 39 de ani, a disputat ultima sa cursa internationala in Australia, la sfarsitul lunii ianuarie, anuntand la acea vreme retragerea din competitiile internationale. Lance Armstrong a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei, intre 1999-2005, la primul succes revenind in competitie dupa o pauza de doi ani in care s-a vindecat de cancer la testicule.

Armstrong a anuntat ca se retrage din activitate pentru prima oara in 2006, insa trei ani mai tarziu a revenit in competitii, in incercarea de a-si resuscita cariera si de a duce lupta impotriva cancerului la un alt nivel.

Lance Armstrong este tatal a cinci copii, trei dintr-o prima casatorie si doi cu actuala partenera, Anna Hansen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.