Actionarul FC Dinamo a fost audiat astazi la Tribunalul Bucuresti in legatura cu transferul mai multor jucatori in perioda 1999 - 2001, dosar in care a fost trimis in judecata.

Transferurille de fotbalisti au reprezentat succese ale clubului intrucat banii au fost utili in momente grele, a declarat Cristian Borcea la Tribunalul Bucuresti. Acesta a adaugat ca initiativa efectuarii nu i-a apartinut, fiind desemnat de Consiliul de Administratie al clubului, potrivit MEDIAFAX.

Cristian Borcea a dat declaratii in legatura cu transferurile jucatorilor Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Nicolae Mitea, Dan Alexa si Adrian Mihalcea.

Borcea le-a spus explicat judecatorilor ca in perioada 1999-2001 nu exista nicio lege care sa interzica astfel de tranferuri de jucatori, nici in Romania, dar nici in strainatate, mentionand faotul ca "un fotbalist nu poate fi evaluat usor".

  • Transferuri de sude de mii de dolari

Borcea a oferit detalii amanuntite despre sumele cu care au fost cumparati de la club si sumele cu care au fost vanduti ulterior fotbalistii. Astfel, Cosmin Contra, a fost luat cu aproximativ 10.000 de dolari de la Politehnica Timisoara si vandut ulterior clubului Alaves pentru 800.000 de dolari, profitul efectiv al clubului Dinamo fiind de peste 750.000 de dolari.

Instanta a stabilit ca la urmatorul termen al procesului, din 16 martie, sa fie citati pentru audiere primii cinci martori propusi de acuzare, printre care Vasile Turcu, Gabriel Bivolaru, Florin Prunea, Marian Albu si Mircea Sandu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.