Sportiva Monica Niculescu a devenit a doua jucatoare din Romania aflata acum in activitate care a depasit suma de un milion de dolari castigati din tenis, dupa Sorana Carstea, si a cincea romanca din toate timpurile.
Potrivit statisticii publicate, luni, de site-ul oficial al WTA, Niculescu, in varsta de 23 de ani, a acumulat 998.393 de dolari. Ea a evoluat, la sfarsitul saptamanii trecute, in calificarile puternicului turneu de la Dubai, dotat cu premii totale in valoare de 2.050.000 de dolari, fiind eliminata in turul doi de Zuzana Kukova, din Slovacia, scor 7-5, 7-5.

Pentru prezenta in aceasta faza a competitiei de simplu, romanca va primi 3.000 de dolari, acesti bani nefiind cuprinsi in statistica publicata, luni, de WTA.

Cu cecul de la Dubai, Niculescu va ajunge la 1.001.393, dar suma totala va creste deoarece sportiva este prezenta si pe tabloul principal al turneului de dublu. Ea devine, astfel, a doua jucatoare romana aflata acum in activitate care a trecut de un milion de dolari castigati din tenis, dupa Sorana Cirstea, ce a acumulat 1.158.811 dolari premii.

Monica Niculescu se situeaza pe locul cinci in clasmentul "all-time" al castigurilor realizate de jucatoarele romane dupa Irina Sparlea, care a "adunat" 2,6 milioane de dolari in cariera, Ruxandra Dragomir, cu 1,8 milioane de dolari, Virginia Ruzici, cu 1,2 milioane de dolari, si Sorana Cirstea. Aceasta ierarhie nu tine cont de inflatia dolarului si de nici de faptul ca, in trecut, premiile erau mai mici, scrie MEDIAFAX.

In apropierea "barierei" de un milion de dolari se mai afla Edina Galovits-Hall, care a castigat pana in prezent 937.984 de dolari.

La baieti, jucatorul roman in activitate cu cele mai mari premii din tenis este Victor Hanescu , sportivul acumuland pana in prezent 2.827.029 de dolari. El este pe locul doi in clasamentul castigurilor romanilor, dupa Andrei Pavel, care a obtinut 5.225.000 de dolari in cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.