Antrenorul junioarelor de la Deva va coordona lotul parasit de Belu&Bitang. Romania va merge la Mondiale cu Alexandra Eremia, Floarea Leonida si Catalina Ponor, Rosu fiind exclusa.

Cu o evolute stearsa in cadrul Nationalelor de la Bacau, campioana olimpica de la Atena, Monica Rosu, a iesit din calculele conducerii Federatiei Romane de Gimnastica pentru a face parte din delegatia care ne va reprezenta la Mondialele de la Melbourne. Cu 9,012, eleva antrenorului Cornel Agop s-a clasat doar a patra la sarituri, ea invocind insa o accidentare la glezna.

"Rosu a cam pierdut trenul pentru Mondiale. La Bacau, a demonstrat ca din punct de vedere tehnic e foarte departe, plus ca este si grasa. Sa rezolve lucrurile acestea intr-o luna este foarte greu. A fost nevoie sa o fortam pentru a concura. Ea nu va mai face nici un concurs", a afirmat presedintele FRG, Nicolae Vieru.

In vreme ce federatia a decis sa incheie socotelile cu Rosu, gimnasta parea optimista in ceea ce priveste participarea sa la Mondiale: "In ultima perioada nu m-am putut antrena, din cauza interdictiei medicilor, dar si pentru ca am avut probleme cu greutatea. Totusi, nu se pune problema neparticiparii mele la Campionatele Mondiale", a spus Rosu, care nu stia nimic despre decizia federatiei.

Ponor se intoarce la Bucuresti

Desi nici ele nu au convins, stelistele Alexandra Eremia si Floarea Leonida vor fi incluse in lotul pentru Mondiale. "Olimpicele Floarea Leonida, Alexandra Eremia si Catalina Ponor s-au prezentat in mod satisfacator pentru momentul acesta. Potential de medalie are doar Catalina. Noi insa vom merge la Melbourne cu trei gimnaste pentru a ne putea aplica strategia care sa o ajute pe Ponor. In cazul in care ne-am fi dus doar cu Ponor, ea ar fi facut parte din prima serie, aceea in care vor concura gimnaste slabe ca valoare si unde se vor da note mici. Asa, cu Eremia si Leonida in competitie, Ponor va intra in ultima serie, a treia, si se va bate cu gimnaste de top ca si ea", a afirmat presedintele FRG. Pina la plecarea spre Melbourne, Catalina Ponor si antrenorul Matei Stanei vor veni in pregatire la Bucuresti.

Izbasa, starul de la Bacau

Vedeta Nationalelor a fost junioara Sandra Izbasa, componenta a lotului de junioare de la Deva. In virsta de numai 15 ani, eleva antrenorului Nicolae Forminte a reusit sa obtina nu mai putin de trei medalii de aur (individual compus, sol si sarituri) si una de argint (paralele), impunindu-se in fata consacratelor Catalina Ponor, Floarea Leonida, Alexandra Eremia sau Monica Rosu. Daca pentru necunoscatori, victoria gimnastei de la Deva in finala de la sol (9,575) - aparat la care campioana olimpica de la Atena Catalina Ponor a terminat a doua (9,438) - a fost surprinzatoare, nu de aceeasi parere este si antrenorul Nicolae Forminte. "Pentru mine victoria Sandrei nu a reprezentat o surpriza. Eu sint adeptul unei pregatiri centralizate", a spus Nicolae Forminte, care s-a declarat totodata multumit de cum s-au prezentat elevele sale la Bacau: "Sint oarecum multumit de evolutia fetelor, care, in mare, si-au atins obiectivul pentru acest concurs".

Forminte, in pole-position

Rezultatele bune obtinute de elevele sale la Bacau l-ar putea propulsa pe Nicolae Forminte - in prezent antrenor al nationalei de junioare de la Deva - in functia de coordonator al viitorului lot olimpic, post detinut pina in aceasta vara de Octavian Belu. "Deocamdata Forminte este stapin la lotul de la Deva. Eu cred ca unul dintre factorii de performanta este si continuitatea. Daca tot schimbam antrenorii, nu putem progresa. Acum, toti tehnicienii vor sa se afirme. In plus, foarte multa lume, atit din tara cit si din strainatate, ne-a spus ca e momentul sa crestem si alti antrenori", a mai spus Nicolae Vieru. Se zvoneste ca, in colectivul tehnic de la Deva, va fi cooptat in scurt timp si Lucian Sandu. •

Suciu - marul discordiei

Daca Marius Urzica (cistigator la cal cu minere), Marian Dragulescu (campion national la sol si sarituri) si Razvan Selariu (campion national la individual compus si la bara fixa) sint titulari, "batalia" se da pentru celelalte doua locuri libere din lotul pentru Mondiale. In vreme ce antrenorul Dan Grecu ar opta pentru juniorul Flavius Coti - "as merge pe mina unor juniori la Mondiale"- conducerea federatiei este de parere ca cei doi candidati la "posturile libere" sint Ioan Suciu si Alin Jivan. "Sigur, Suciu nu este in forma, dar este un gimnast de valoare, cu potential", a spus Nicolae Vieru. De cealalta parte, tehnicianul Dan Grecu se gindeste sa-i lase acasa pe consacratii Dan Potra si Ioan Suciu: "Evolutiile lor la ultimele concursuri, in Elvetia, Spania, ba chiar si cele de acasa, m-au nemultumit complet". La Nationalele de la Bacau, Suciu nu a obtinut decit o medalie de bronz la sol, fiind notat cu 9,100, la egalitate cu Dan Potra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.