Dinamo si Rapid s-au impus sambata in meciurile etapei a IX-a din Divizia A. "Cainii" au invins categoric, 5-0, acasa, echipa lui Dorinel Munteanu, CFR Cluj, iar giulestenii au batut la Bacau, cu 1-0.

DINAMO - CFR CLUJ 5-0 / Instructie, insa numai dupa pauza

Dinamo a invins la scor pe CFR Cluj in ultima repetitie dinaintea debutului in grupele Cupei UEFA si a revenit, cel putin pentru o zi, pe primul loc in clasamentul Diviziei A. Desi au fost invinsi fara drept de apel, elevii lui Dorinel Munteanu au avut o evolutie buna, cel putin in prima repriza. Astfel, la 0-0, centralul Sebastian Coltescu le-a refuzat clujenilor un penalty, la faultul lui Gaev asupra lui Tilinca. Mai mult, chiar inaintea deschiderii scorului de catre Grigorie, Coroian irosise o ocazie imensa de 0-1. "Am suferit mult la constructie in prima repriza. Am fost surprins de presingul destul de agresiv al clujenilor si nu am putut sa construim. Am inscris cu sansa", a recunoscut, dupa meci, antrenorul Ioan Andone. "Dupa pauza, jocul a curs cum ne-am dorit noi. Am facut spectacol, cred ca puteam sa inscriem chiar de doua ori mai mult. Per ansamblu, scorul cred ca este destul de dur", a continuat tehnicianul "cainilor".

DEZAMAGIRE

In replica, Dorinel Munteanu a spus ca soarta meciului s-a decis la ratarea din finalul primei reprize a lui Coroian. "Sunt total dezamagit de rezultatul final, desi am avut o prima repriza foarte buna. Jocul s-a rupt si practic s-a decis in momentul in care am ratat ocazia din 6 metri, iar pe contraatac Dinamo a marcat. Nu contest, e o victorie meritata a lui Dinamo, dar in a doua repriza jucatorii mei m-au dezamagit. Din pacate, nu suntem la nivelul la care sa jucam pentru a fi in prima parte a clasamentului. Pot spune ca pe faza ofensiva, Dinamo e cea mai puternica din campionat", a mentionat tehnicianul echipei clujene.

PREGATITI DE HEERENVEEN

Dupa 5-0 cu CFR Cluj, Ioan Andone a declarat ca echipa sa este pregatita pentru confruntarea de joi cu Heerenveen, din grupa F a Cupei UEFA. "Speram ca vom face o partida la fel de buna cum am facut in repriza a doua a meciului cu CFR. Avem nevoie de victorie joi si trebuie sa o obtinem. Daca iei trei puncte inca din primul meci, iti poti face calculele dupa aceea. Va fi dificil, eu stiu agresivitatea pe care o are Heerenveen. E un fel de Craiova a Olandei", a spus tehnicianul, care a plecat ieri, in Bulgaria, pentru a urmari un alt adversar din grupa, Levski Sofia, la meciul cu Lokomotiv Sofia.

SE TEM DE SUSPENDARE

Desi echipa lor a castigat detasat, fanii dinamovisti au avut din nou probleme cu fortele de ordine. Astfel, dupa golul de 4-0, un suporter a intrat pe teren si a dat mana cu Gaev si Margaritescu inainte de a fi imobilizat de jandarmi, care au inceput apoi sa-l loveasca. Din acest motiv, mai multi suporteri au vrut sa intre in teren, izbucnind un conflict intre galerie si fortele de ordine. De asemenea, antrenorul-jucator al oaspetilor, Dorinel Munteanu, a fost injurat copios de spectatori, oficialii gruparii din Soseaua Stefan cel Mare declarand dupa meci ca se tem de o eventuala suspendare a terenului.

FCM BACAU - RAPID 0-1 / S-a dus blestemul

Golul reusit de Mugurel Buga in minutul 10 a fost contestat vehement de oficialii gazdelor, vicepresedintele Flaviu Pop spunand despre arbitrajul lui Augustus Constantin ca "a fost japca pe fata".

Rapid a invins la Bacau pentru prima oara dupa cinci ani, dar victoria elevilor lui Razvan Lucescu este pusa la indoiala de gazde. Atat presedintele Gheorghe Chivorchian, cat si "vicele" Flaviu Pop s-au luat de arbitraj, acuzand in principal momentul inscrierii unicului gol. Faza a fost insa foarte grea, intrucat nu se stie daca intentia lui Buga a fost de la inceput sa marcheze sau sa-i paseze lui Daniel Niculae, aflat clar in ofsaid.

SATISFACTIE

La finalul meciului, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, s-a aratat multumit de prestatia echipei sale. "Meciul a fost extrem de important pentru noi, intrucat a facut legatura intre campionat si cupele europene. Am mizat mai mult pe aparare in partea secunda a meciului, de aceea am aglomerat zona centrala. Totusi, chiar daca am jucat pe contraatac, am avut vreo doua ocazii. Este bine ca incepem sa castigam, iar asta ne va face foarte bine la moral", a afirmat Lucescu. De partea cealalta, tehnicianul lui FCM Bacau, Cristi Popovici, a parut resemnat cu infrangerea: "Nu am mai luat de mult puncte si, din pacate, nu am reusit nici de aceasta data. In partea a doua a meciului nu am reusit sa fructificam ocaziile avute. Ne batem in continuare pentru evitarea retrogradarii". Aflata in situatie tot mai critica in clasament, FCM Bacau n-a fost sustinuta din tribuna de patronul Dumitru Sechelariu, fostul primar urmarind meciul de la televizor din cauza unor probleme de sanatate.

NICULAE, SUPARAT

Atacantul giulestean Daniel Niculae a parut extrem de iritat in momentul in care antrenorul Razvan Lucescu a decis sa-l inlocuiasca, in minutul 60, cu Burdujan. Mutarea tehnicianului a fost, cu atat mai surprinzatoare, cu cat golgeterul feroviarilor manifestase pana atunci o buna dispozitie de joc, gasindu-se mai mereu in prim-planul actiunilor ofensive ale echipei sale. De altfel, la iesirea de pe gazon, fotbalistul a refuzat sa dea mana cu antrenorul, plecand direct la vestiare dupa ce a salutat suporterii veniti de la Bucuresti. "L-am schimbat pentru ca nu mai facea fata din punct de vedere fizic", si-a motivat Lucescu decizia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.