In ultima cursa a sezonului, MP al Chinei, s-a stabilit si formatia care intra in posesia titlului la constructori, Renault fiind laureata din acest an. Francezii au reusit sa adune 191 de puncte, cu 11 mai mult decat cei de la McLaren, in timp ce pozitia a treia a fost ocupata de catre scuderia Ferrari. Cursa de la Shanghai a fost cas-tigata de catre Alonso care, plecat din pole-position, a condus de la un capat la altul.El a fost urmat de catre Raikkonen si Ralf Schumacher. O evolutie foarte buna a avut-o si coechipierul acestuia, Fisichella, al doilea pe grila de start, care a reusit sa-i blocheze pentru mult timp pe pilotii de la McLaren, Raikkonen si Montoya.

Lupta pentru titlul la constructori a luat sfarsit in turul 24, atunci cand Montoya a fost nevoit sa abandoneze dupa ce masina sa a lovit niste resturi de pe pista. Michael Schumacher, multiplul campion mondial, a fost si el nevoit sa abandoneze, dupa ce a iesit in decor intr-un moment in care pe pista rula safety car-ul. De altfel, cursa a fost marcata de cateva incidente ce au necesitat interventia pe pista a masinii de siguranta. Prima oara, dupa ce pe pista au aparut niste resturi de monopost, iar a doua oara dupa un accident suferit de Nairan Karthikeyan, care si-a zdrobit monopostul de marginile de protectie.

"A fost un sezon fantastic, iar in aceasta cursa am fortat masina pentru a ne asigura titlul la constructori. Tocmai de aceea mi s-a parut ca a fost cea mai usoara cursa din acest sezon. Sunt putin frustrat ca nu am reusit sa castig decat sapte curse, pentru ca masina avea posibilitate pentru a cuceri mai multe trofee", a spus Alonso.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.