Veniturile realizate de cele mai bogate 20 de cluburi de fotbal din lume au depasit pragul de patru miliarde de euro pentru prima oara in istorie, arata datele prezentate in ultima editie a Deloitte Football Money League.

  • Locul 10: Juventus Torino

Juventus se afla pe pozitia a zecea, cu venituri de venituri de 205 milioane de euro, chiar daca performantele fotbalistice au lipsit. “Batrana Doamna” a primit 22,2 milioane de euro de la UEFA pentru locul al treilea ocupat in grupele Champions League si pentru jocurile ulterioare din Cupa UEFA.
  • Locul 9: Internazionale Milano

Internazionale Milano, ultima castigatoare a Ligii Campionilor, este pe locul al noualea in clasamentul intocmit de Deloitte, cu venituri de 224,8 milioane de euro. Sezonul 2009/2010 a fost cel mai bun din istoria clubului de fotbal, care a reusit, sub comanda lui Jose Mourinho, sa castige titlul si Cupa Italiei, precum si UEFA Campions League.

  • Locul 8: Liverpool

Liverpool ocupa locul al optulea, cu venituri de 225,3 milioane de euro. Echipa engleza a pierdut o pozitie fata de sezonul 2008/2009. Locul lui Liverpool in clasamentul din sezonul 2010/2011 este amenintat serios de alte doua cluburi britanice, Manchester City si Tottenham Hotspur. Veniturile generate de spectatori s-au cifrat la 52,4 milioane de euro, in crestere usoara fata sezonul 2008/2009, chiar daca audienta a scazut cu 2%.

Descopera pe Wall-Street.ro ce alte cluburi italiene figureaza in Top 10 si care este clubul de fotbal cu cele mai mari incasari din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.