Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica (Renault) a fost grav ranit la raliul Ronde di Andora (Italia), iar "pronosticul vital este rezervat", au anuntat medicii de la spitalul din Genova.

Kubica, in varsta de 26 de ani, conducea o Skoda Fabia cand a iesit de pe carosabil in plina viteza si s-a izbit de zidul unei mici biserici.

El a fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Corona din Genova, fiind victima a unor "traumatisme multiple", iar "pronosticul vital este rezervat", conform medicilor.

Agentia italiana Ansa a anuntat ca Robert Kubica este grav ranit la o mana, care i-ar putea fi amputata, scrie MEDIAFAX. Pilotul nu va participa, mai mult ca sigur, la debutul Campionatului Mondial de Formula 1, din Bahrain, la 13 martie. Primul buletin medical in cazul Kubica este asteptat la ora 13.00 GMT (15.00 - ora Romaniei).

Accidentul lui Kubica, care conducea o Skoda Fabia S2000 pentru echipa DP Motorsport, a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea in cursa, in localitatea San Lorenzo. Copilotul Jakub Gerber a puutut iesi din masina, insa Kubica a fost scos de echipajele de interventie.

In iunie 2007, Robert Kubica, pe atunci la BMW-Sauber, a fost implicat intr-un accident grav, in timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, de la Montreal. In turul 27, dupa un acrosaj cu masina Toyota a lui Jarno Trulli, monopostul lui Kubica s-a ridicat in aer si a fost proiectat violent intr-un parapet de protectie al circuitului, apoi s-a rostogolit de mai multe ori si s-a izbit de zidul de pe partea cealalta a pistei. Kubica a suferit atunci o comotie cerebrala si o entorsa la glezna dreapta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.