Alexandru Nicolau, campionul mondial la parasutism juniori (precizia aterizarii), este noul atlet Red Bull din Romania.

Pasiunea sa pentru zbor s-a nascut in familie, ambii parinti fiind parasutisti, tatal lui fiind si mentor in cariera sa de parasutist. Alex a crescut printre avioane, insotindu-l pe tatal sau cand acesta efectua salturi. Prima sa experienta apropiata de parasutism a fost la 4 ani, cand a zburat cu parapanta in tandem, cu tatal sau, Ramiro Nicolau. La 11 ani, Alex avea deja parte de primul sau zbor singur, cu parapanta.

La 12 ani a avut deja parte de prima saritura cu parasuta, tot in tandem, alaturi de tatal sau.

Peste 4 ani, Alex a facut primul salt singur cu parasuta, asistat de tatal sau, in metoda AFF (Accelerated Free Fall), un program de invatare foarte rapid, prin care elevul invata in numai 10 salturi cum sa faca un salt cu parasuta in siguranta.

Din 2007, Alex face parte din Lotul National de Parasutism si la prima sa participare la Campionatul European de Parasutism din Croatia a reusit sa se claseze pe pozitia a treia.

Evolutia sa a fost una rapida, in numai 2 ani, reusind sa efectueze peste 1000 de salturi. In 2010, Alex a devenit campion mondial la juniori, in cadrul disciplinei precizia aterizarii, iar de la inceputul anului 2011 a devenit atlet Red Bull.

In afara de parasutism si parapanta, Alex mai este pasionat de snowboarding, patinaj pe gheata, schi si fotografie si ii admira pe Shaun White si Travis Pastrana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.