Lance Armstrong, detinatorul recordului de victorii in Turul Frantei, s-a retras oficial din activitatea internationala, duminica, in ultima etapa a Tour Down Under in Australia, la capatul unei saptamani in care au reaparut acuzatiile de dopaj.

La 39 de ani, americanul, septuplu castigator al Turului Frantei, anuntase ca ultima sa cursa internationala va fi cea din Australia.

"Plec stiind ca am dat totul si nu este nevoie sa mi se ofere vreo placheta sau sa mi se ridice vreo statuie", a declarat texanul, a carui activitate va continua pentru cateva etape in SUA.

" Am castigat de sapte ori Turul Frantei si cred ca am schimbat modul in care era privit acest sport . Am revolutionat modul de antrenament, forta mentala intr-o echipa, modul de pregatire a curselor, modul de a vinde acest sport si de a-l povesti lumii intregi", a afirmat Armstring, citat de MEDIAFAX.

Lance Armstrong a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei, intre 1999-2005, la primul succes el revenind in competitie dupa o pauza de doi ani in care s-a vindecat de cancer la testicule.

Armstrong este tatal a cinci copii, trei dintr-o prima casatorie si doi cu actuala partenera, Anna Hansen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.