Speriat de mizerie, Tim Donnelly, capitanul echipei Waratahs, a fugit din Spitalul Judetean

Rugbistii australieni au constatat pe pielea lor, in urma cu doar cateva zile, ca filmul "Moartea domnului Lazarescu", care scoate in evidenta neajunsurile sistemului medical romanesc, nu este o fictiune. Presa internationala a relatat ieri povestea de groaza traita intr-un spital din Constanta de jucatorul australian de rugby Tim Donnelly, de la echipa Waratahs, accidentat miercuri, in meciul cu Black Sea Barbarians, o selectionata romaneasca.

Cainii, paznicii bolnavilor

Sub titlul "Horror in spital", presa australiana, preluata insa si de alte publicatii internationale, relateaza momentele de cosmar prin care au trecut rugbistul, accidentat destul de serios la falca, si medicul echipei, care l-a insotit.

"Staff-ul formatiei Waratahs si jucatorii sustin ca pe holul spitalului din localitate se plimba linistit un caine, iar instrumentele medicale erau spalate la chiuveta si depozitate intr-o cutie mare de metal. Sharon Flahive, doctorul celor de la Waratahs, a fost atat de ingrijorat de conditiile din spital incat a decis sa-l duca pe Donnelly in camera sa de la hotel, pentru a-i acorda asistenta medicala necesara", noteaza presa australiana.

Ambulanta ruginita

Tim Donnelly, capitanul echipei de la Antipozi si, totodata, unul dintre cei mai valorosi jucatori care au facut deplasarea in turneul european, a parasit terenul in minutul zece al meciului cu Black Sea Barbarians, din cauza unei sangerari la ureche. Rugbistul a fost transportat la spitalul din Constanta cu o ambulanta care i-a ingrozit pe coechipierii sai.

"Salvarea arata ca o Honda Civic hatchback din anii ‘70, iar cand soferul a deschis usa ruginita, inauntru era o scandura de lemn acoperita cu o patura si nimic mai mult", a marturisit jucatorul Mark Howell.

Oficialii Federatiei Romane de Rugby n-au primit nici o reclamatie din partea oaspetilor. "N-am fost la Spitalul Judetean din Constanta sa verificam daca lucrurile stau asa cum spun australienii, dar pot confirma ca afirmatiile referitoare la ambulanta reprezinta o exagerare. Noi am solicitat ca la stadion sa fie doua salvari, dotate cu aparatura de resuscitare si personal de specialitate, si asa a fost", ne-a declarat ieri Radu Constantin, ofiterul de presa al FRR.

Tim Donnelly a facut deplasarea la Bucuresti cu autocarul, impreuna cu restul echipei, urmand sa fie supus unor investigatii medicale in Capitala. El nu va mai evolua insa maine, in meciul de la Bucuresti cu XV-le Presedintelui, o alta selectionata tricolora. Meciul disputat pe stadionul Farul din Constanta a fost castigat, scor 31-14, de Waratahs, selectionata statului New South Wales.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.