Ieri a avut loc, la Zurich, tragerea la sorti pentru desfasurarea barajului de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din Germania. Reprezentativa Cehiei, care, dupa cum se stie, a facut parte din aceeasi grupa de calificare la Cupa Mondiala din 2006, ca si Romania, va intalni in barajul pentru accederea la turneul final din Germania nationala Norvegiei. Cehia si Norvegia au jucat ultima data in preliminariile Campionatului European din 96.

La Oslo, scorul a fost 1-1, iar in retur cehii s-au impus acasa cu 2-0. Celelalte doua intalniri din cadrul barajului pentru calificarea la CM sunt Spania - Slovacia si Elvetia - Turcia. Spania a mai jucat cu Slovacia in preliminariile pentru Mondialul din 98. Spaniolii, antrenati atunci de Javier Clemente, au invins lejer cu 4-1 si 2-1. Nici intalnirea Elvetia - Turcia nu este o premiera. Cele doua echipe s-au duelat ultima data in calificarile pentru Europenele din 96. Elvetienii s-au impus cu 2-1 la Istanbul, in timp ce turcii au invins cu acelasi scor la Berna. Meciurile se vor disputa in sistem tur-retur, pe 12 (pe terenul primelor echipe) si pe 16 noiembrie.

Sa mai adaugam ca Pavel Nedved, retras de mai bine de doi ani din nationala, si-a anuntat ieri intentia de a juca pentru Cehia in acest meci de baraj.