Mircea Sandu glumeste spunind ca nu va candida la alegerile pentru presedintia FRF, programate in decembrie. El spune ca are deja un program si asteapta ca un membru afiliat sa il propuna oficial pentru un nou mandat.

Domnule presedinte, acum citeva saptamini anuntati o surpriza. Este ea legata de candidatura la presedintia FRF?
Da, ma refeream la cea a lui Popescu. Glumesc, dar nu-mi aduc aminte sa fi spus ceva despre vreo surpriza.

Veti candida?
Daca se gaseste cineva sa ma propuna… Conform statutului, trebuie sa vina cineva dintre membrii afiliati si sa faca o propunere. Deocamdata nu e nimic scris.

Aveti un program pentru eventualitatea in care veti participa la alegeri?
Bineinteles ca am. Am avut tot timpul strategii coerente, dar nu e vina mea ca ele nu s-au concretizat in totalitate.

Platforma electorala a lui Popescu seamana cu cele prezentate de dumneavoastra pina acum.
Nu e greu sa identifici problemele fotbalului romanesc, e greu sa le rezolvi. Pentru asta e nevoie de bani.

Gica a declarat ca are semnale pozitive de la guvern in ceea ce priveste candidatura sa. Credeti ca ati devenit indezirabil pentru Putere?
E o timpenie sa crezi asa ceva. Guvernele de pina acum pur si simplu au fost dezinteresate de sport in general si de fotbal in special. Despre actualul executiv, ce sa mai spun, a declarat insusi premierul ca nu reprezentam una dintre primele zece prioritati. Deci e aberant sa spui ca au ceva cu Sandu, cu Popescu sau mai stiu eu cine. Nu e vorba despre relatia cu un om, ci cu fenomenul sportiv.

Romania ar putea reintilni Cehia

UEFA a stabilit urnele valorice in vederea tragerii la sorti pentru preliminariile Euro 2008, care va avea loc pe 27 ianuarie. Astfel, Romania face parte din seria a doua, scapind astfel de adversari ca Germania, Italia si Spania. Printre cele mai periculoase nationale pe care le pot intilni elevii lui Piturca se numara Franta, Olanda, Anglia sau Cehia (urna intii valorica), dar si Rusia, Danemarca, Norvegia, Serbia sau Ucraina (urna a treia valorica).

Legat de sistemul de desfasurare a preliminariilor, cum Austria si Elvetia sint calificate direct din postura de tari organizatoare, cele 50 de reprezentative ramase vor fi impartite in sase grupe de sapte echipe si una de opt, urmind ca la Euro 2008 sa se califice direct primele doua clasate. Marti dimineata, presedintele FRF si selectionerul se vor intilni pentru o analiza a ratarii calificarii la CM , dar si pentru a stabili ce e de facut pentru urmatoarea campanie a echipei nationale. In timpul intrevederii se va discuta si despre situatia de la nivelul echipei de tineret, inlocuirea lui Florin Marin nefiind, se pare, de actualitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.