O parcare supraetajata cu 1.300 de locuri va fi construita in apropierea Stadionului "Lia Manoliu", valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane de euro, a declarat directorul Directiei de Investitii a municipalitatii, Bogdan Hreapca.

Certificatul de urbanism pentru parcarea de trei etaje din zona Stadionului "Lia Manoliu" a fost aprobat, vineri, de primarul Sectorului 2.

Parcarea va avea 1.300 de locuri la parter si cele trei etaje, fiind construita pe un teren in suprafata de 10.800 de metri patrati
. Suprafata construita la sol va avea 7.500 de metri patrati, iar fiecare etaj va avea cate 8.100 de metri patrati. Parterul si cele trei etaje vor avea parcari, zone de circulatie, rampe carosabile si patru nuclee de circulatie verticala, cu scari si lifturi, potrivit MEDIAFAX.

Circulatia pe verticala a masinilor se va face prin doua rampe drepte cu dublu sens si cu latime de sase metri, iar pietonii vor avea acces prin patru noduri, fiecare grupand o scara si un lift de persoane.

In apropierea parcarii, pe spatiul ramas liber, in suprafata de 3.300 de metri patrati, vor fi amenajate zona de acces spre parcare si aleile pietonale, incluzand si un spatiu verde, amenajat cu gazon. Totodata, pe terasa parcarii supraetajate va fi amenajat un teren de sport, cu dimensiunea de 45 x 90 de metri. Suprafata de joc va fi din tartan si va putea fi impartita in patru terenuri multifunctionale, de minifotbal, handbal, baschet si de tenis.

Locurile de parcare vor fi destinate celor care vor participa la evenimentele sportive organizate pe stadion. Locuitorii cartierului Vatra Luminoasa vor putea folosi parcarea in restul timpului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, in decembrie 2010, ca inaugurarea oficiala a Stadionului "Lia Manoliu" va avea loc la inceputul lunii august 2011, prin meciul Romania - Argentina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.