Presedintele executiv al lui Dinamo este acuzat ca a parasit locul in care a lovit cu masina un copil de 14 ani.

Ziua de 4 iulie trebuia sa fie una memorabila pentru Ioan Becali, care urma sa fie prezentat oficial ca presedinte executiv al clubului Dinamo. Insa accidentul produs in dupa-amiaza acelei zile si modul in care a procedat ulterior i-ar putea pune in pericol libertatea. Conform unor surse credibile din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, asupra fostului impresar s-a inceput de saptamina trecuta urmarirea penala si, conform articolului de lege la care e incadrat, risca pedeapsa cu inchisoarea, intre 2 si 7 ani!

"S-a luat aceasta decizie intrucit autorul a comis infractiunea de parasire a locului accidentului fara incuviintarea politiei sau a procurorului ce efectueaza cercetarea faptei", a mai dezvaluit sursa Gazetei Sporturilor. Un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 2 a adaugat: "Va mai dura cel putin o luna pina la finalizarea cercetarilor. Trebuie audiate toate partile, mai ales ca in declaratia lui Becali, atasata la dosar, apare ca el a sunat la politie imediat dupa comiterea accidentului. Vor fi verificate listelor telefonice, adrese, date". De curind, Becali a fost invitat la sediul Brigazii de Politie Rutiere din Bucuresti pentru a da o declaratie in vederea completarii dosarului.

"Documentatia a ajuns la Parchet, de unde s-a confirmat inceperea urmaririi penale, dar a revenit la Politie pentru completarile finale. Inca nu s-a stabilit cind va fi chemat Becali in fata instantei. Ancheta este intr-o faza preliminara"
Un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria sectorului 2

Filmul accidentului

Pe 4 iulie, in jurul orei 13:30, Ioan Becali conducerea un Range Rover in vecinatatea stadionului Dinamo @ El a accidentat pe trecerea de pietoni un pusti de 14 ani, Toma Savulescu @ A urcat victima in masina si a dus-o pina in fata Complexului Dinamo - intrarea Floreasca @ L-a lasat pe baiat in grija fratelui sau, Victor Becali, care l-a condus pina la intrarea in Spitalul de Urgenta Floreasca @ La 17:30, Giovanni s-a prezentat la sediul Brigazii de Politie Rutiera pentru a da declaratii

Poate evita inchisoarea

Surse autorizate au explicat ca "in vechiul articol sub incidenta caruia cade Becali era prevazuta pedeapsa cu inchisoarea sau amenda penala. Articolul respectiv a fost revizuit si s-a anulat acea amenda, raminind dar pedeapsa cu inchisoarea. Totusi, mai mult ca sigur ca Becali nu va face puscarie! Probabil, o sa i se dea cu suspendare. Poate va fi doar o amenda contraventionala. Este o infractiune simpla. Nu e coroborata cu vatamare corporala. I se reproseaza doar ca nu s-a intors la locul accidentului", a precizat un procurorul de la Parchet.

A facut pace cu victima?

Abia de saptamina trecuta a inceput urmarirea penala impotriva autorului accidentului. "Victima a refuzat sa depuna plingere, probabil copilul sau familia acestuia a cazut la pace cu Ioan Becali. Orice se rezolva cu o suma de bani, mai ales ca nici pustiul nu a fost lovit rau. Daca victima depunea plingere, atunci Becali era cercetat si pentru vatamare corporala, ceea ce ii agrava situatia", a afirmat procurorul.

Buletinul medical emis de Spitalul de Urgenta "Grigore Alexandrescu" arata in luna iulie ca diagnosticul lui Toma Savulescu este "fractura prin tasare radius stinga". Pustiul de 14 ani, poloist la Dinamo, a povestit la acea vreme unor prieteni: "Am cazut si m-am lovit la cap. Giovanni m-a urcat in masina, m-a dus pina la Dinamo si m-a lasat in grija fratelui sau Victor. Mi-a dat niste bani, sa am de radiografii, si mi-a zis sa spun ca am cazut".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.