Federatia Internationala de Handbal i-a premiat, duminica, la Paris, pe cei mai buni tineri handbalisti ai lumii in 2009, Cristina Neagu, la feminin, respectiv Steffen Fath (Germania), dar si pe cei mai buni antrenori.
Cristina Neagu a fost desemnata de catre IHF cea mai buna tanara jucatoare a lumii din 2009, titlu castigat la masculin de germanul Steffen Fath, potrivit MEDIAFAX.

In cadrul reuniunii de la Paris-Bercy au fost premiati si cei mai buni antrenori din 2009, francezul Claude Onesta, la masculin, respectiv Evgheni Trefilov, la feminin. Premiile au fost inmanate de presedintele IHF, Hassan Moustafa.

Jucatoarea de la Oltchim Ramnicu Valcea, dar si componenta a nationalei Romaniei, mai concureaza si pentru titlul de cea mai buna handbalista a anului 2010 intr-o companie selecta. Alte patru nume importante ale handbalului feminin mondial, toate din Europa, au fost nominalizate la importanta distinctie: Grit Jurack (Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (Gyor ETO), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod) si Bojana Popovici (Buducnost Podgorica).

La masculin, pentru titlul de cel mai bun handbalist al anului 2010 concureaza francezii Thierry Omeyer si Nikola Karabatici, spaniolul Arpad Sterbik, cehul Filip Jicha si croatul Igor Vori.

Cele doua titluri vor fi acordate in urma sondajului deschis pe site-ul IHF, dar si a voturilor specialistilor din cadrul forului international de profil si a mai multor antrenori de calibru, printre care Lino Cervar, Heiner Brand, Ulrik Wilbek, Evgheni Trefilow si Marit Breivik.

Castigatorii vor fi anuntati in timpul Campionatului Mondial masculin, din Suedia, care va incepe in 13 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.