Fostul impresar Ioan Becali a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in Italia, ca Adrian Mutu a plecat de la sedinta de pregatire de miercuri, dupa ce a aflat ca cei din conducerea clubului l-au jignit, numindu-l "cancerul clubului" si "nenorocit".

"Trebuie sa prezentam versiunea noastra a faptelor. M-a contactat Pantaleo (n.r. - Pantaleo Corvino, director sportiv al clubului Fiorentina) acum cateva zile si mi-a vorbit despre petrecerea de Craciun, mi-a spus ca oficialii clubului s-au suparat si ca Mutu nu ar mai avea un viitor. Am incercat la Galatasaray, la Dinamo Moscova, la Zenit, insa nu mi s-a spus ca nu pot negocia cu cluburi din Italia. In urma cu cateva zile, am auzit ca Cesena dorea un jucator de la Steaua, eu l-am invitat la masa pe presedintele Igor Campedelli, un prieten de-al meu, si i-am vorbit despre Mutu. I-am spus ca are in continuare fizicul necesar pentru a juca. El mi-a spus ca se va gandi si ca sa-l anunt daca am vesti. Apoi am venit la Florenta, am discutat cu Sinisa Mihajlovici, care mi-a vorbit foarte frumos despre Adrian, apoi l-am intalnit pe director (n.r. Pantaleo Corvino), care mi-a spus ca in proportie de 99,9 la suta poate sa plece. Corvino mi-a spus insa ca Mutu trebuie sa discute cu Della Valle. Doream sa discut eu cu cei din familia Della Valle, deoarece jucatorul a incercat de mai multe ori sa discute la telefon cu acestia, insa nu au raspuns. Apoi am auzit cuvinte dure la adresa jucatorului, am auzit ca era considerat «cancerul» clubului: era acolo si presedintele, nu spun exact de la cine am auzit aceste cuvinte. Apoi mi s-a spus ca Mutu nu trebuie sa plece in Italia. Eu am vorbit de Cesena. Fiorentina mi-a spus ca joaca pentru salvarea de la retrogradare si ca Cesena nu este o solutie buna", a spus Ioan Becali.

Fostul impresar a mentionat ca desi antrenorul Gheorghe Hagi il doreste pe Mutu la Galatasaray, conducerea clubului turc se opune acestui transfer.

"Eu am un nume de respectat, am facut suficient de multi bani, pot sa il duc in Romania si in Turcia si apoi intr-un minut pot sa il duc la Cesena. Mi s-a spus apoi ca Mutu trebuie considerat in afara echipei. Adrian a plecat din cauza acestor ofense, pentru ca l-au facut «nenorocit». El a regretat ca nu le-a spus nimic antrenorului si colegilor. Mihajlovici vrea sa salveze clubul. Mutu, din fericire, are un procurator si un avocat, il vom apara. In fotbal ratiunea este importanta, nu banii. Daca voiam sa insel Fiorentina, era suficient sa il transfer putin in Romania si apoi sa il duc in Italia, nu ar fi fost probleme. Mi-au spus ca nu sunt de acord cu un transfer in Italia, dupa ce eu am vorbit despre oferta de la Cesena. Mutu a decis sa plece atunci cand a auzit ca nu va face parte din echipa si cand a auzit jignirile ce i-au fost aduse. Cred ca inca mai poate fi cedat in Italia, am discutat ieri cu Corvino si mi-a spus ca avem cu totii probleme. Cesena? Igor Campedelli l-a contactat ieri seara pe Mencucci (n.r. - administratorul delegat al clubului Fiorentina, Sandro Mencucci), pentru ca Andrea della Valle nu i-a raspuns, l-a contactat ca sa fie totul corect, Campedelli il vrea pe Mutu. Pe langa Cesena mai este si Bologna, am fost contactat de antrenorul Alberto Malesani, care il vrea. O varianta din strainatate? Nu exista. Am discutat azi cu cei de la Galatasaray, nu il vor. Hagi il vrea, asta e sigur", a precizat Becali.

Citeste si:
Ioan Becali va fi eliberat conditionat
Ioan Becali va fi eliberat...

El a mai afirmat ca Cesena ii ofera lui Mutu un contract pe trei ani si jumatate cu optiune de prelungire pentru inca unul.


Clubul Fiorentina a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, excluderea jucatorului Adrian Mutu de la antrenamentele si pregatirea echipei, deoarece acesta a incalcat obligatiile contractuale.

  • Miercuri, site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anuntat, intr-un comunicat, ca atacantul roman Adrian Mutu a parasit antrenamentul fara sa ofere vreo explicatie si ca, urmare a comportamentului sau din ultima perioada, gruparea va deschide actiuni in plan sportiv si civil.

Fostul impresar Ioan Becali a declarat ulterior, intr-o emisiune televizata, ca Mutu a parasit antrenamentul de miercuri dupa-amiaza al Fiorentinei dupa ce a aflat ca gruparea viola nu ii permite sa se transfere la o alta echipa din Italia liber de contract.

Citeste si:
Mutu anunta cele mai mari prime la Dinamo
Mutu anunta cele mai mari...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.