In Liga I se joaca fotbal cu datorii de peste 100 de milioane de euro. Doar Steaua, Dinamo si Rapid au adunat nu mai putin de 60 de milioane de euro datorii catre propriii patroni sau catre terti.

Marile echipe bucurestene sunt campioane in topul firmelor cu cele mai mari restante catre furnizori si creditori. Preocupate de transferuri si de rea­li­zarea unor afaceri cat mai profi­ta­bile, cluburile de fotbal din prima liga arata ca un camp de lupta, din prisma datoriilor acu­mu­late de echipele de fotbal pana la sfarsitul anului 2009.

Astfel, bilanturile fir­me­lor care se ocupa de echipele de fotbal ne arata ca fot­balistii de mili­oa­ne de euro cu care se lauda patronii sunt absenti din acti­ve­le firmelor, iar tranzactiile nu se regasesc si in cifra de afa­ceri. Unde sunt banii din cupele europene, din bilete, din transferuri, din drepturile de televizare cu care se lau­da patronii la televizor? se intreaba Financiarul.

La 31 decembrie 2009, situatia arata in felul urmator:

Steaua Bucuresti: datorii de 91,7 milioane de lei;
Rapid: datorii de 90,9 milioane de lei;
Fotbal Club Timisoara: datorii 70 de milioane;
Dinamo 1948 SA in 2004, dupa ce initial a fost inregistrat ca SRL sub denumirea de Dinamo 2001: datorii de 64,9 milioane de lei;
CFR Cluj: datorii de peste 53 de milioane de lei;


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.