Spaniolul Iker Casillas a fost desemnat drept cel mai valoros portar din 2010, conform ierarhiei data, marti, publicitatii de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului.

Potrivit IFFHS, Casillas, portarul echipei Real Madrid si al nationalei Spaniei, a obtinut 304 puncte si se bucura pentru al doilea an consecutiv de titlul de cel mai bun portar al anului.

De asemenea, in urma cu trei luni, IFFHS l-a inclus pe Cassilas si in topul celor mai buni portari din ultimii 25 de ani . Acesta s-a clasat pe pozitia a patra in timp de Gianluigi Buffon a fost cap de lista. In acest top a fost inclus si un roman, Bogdan Stelea, care ocupa locul 88.

Anul 2010 a fost un an foarte bun pentru Cassilas. Dupa ce Spania a castigat Cupa Mondiala, Cassilas a fost inclus atat pe lista jucatorilor nominalizati la trofeul Balonul de Aur cat si pe lista celor 55 de fotbalisti nominalizati pentru echipa anului 2010.

Dar sa revenim la clasamentul IFFHS al celor mai buni portari ai anului 2010. In top, Cassilas este urmat de portarul lui Inter Milano, Julio Cesar Soares (124 de puncte) si de portarul formatiei engleze Chelsea, Petr Čech ( 56 puncte).

  • Cei mai buni 10 portari ai anului 2010

1. Iker Casillas (Spania/Real Madrid) 304 puncte

2. Julio Cesar Soares (Brazilia/Inter Milano) 124

3. Petr Cech (Cehia/Chelsea) 56

4. Manuel Neuer (Germania/Schalke 04) 53

5. Maarten Stekelenburg (Olanda/Ajax) 48

6. Victor Valdes (Spania/Barcelona) 38

7. Fernando Nestor Muslera (Uruguay/Lazio) 37

8. Edwin van der Sar (Olanda/Manchester United) 32

9. Gianluigi Buffon (Italia/Juventus) 28

10. Timothy Matthew Howard (SUA/Everton) 15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.