Dupa problemele de sanatate ale Catalinei Ponor, dubla campioana olimpica de la Atena, Monica Rosu, a anuntat ca nu va participa la Campionatele Nationale de gimnastica de la Bacau, din cauza unei accidentari la glezna.

Accidentata grav la glezna piciorului sting, campioana olimpica la sarituri, Monica Rosu, nu va putea concura la Campionatele Nationale de la Bacau, programate vineri si simbata. Dupa desfiintarea lotului national feminin, conducerea Federatiei Romane de Gimnastica anuntase ca intrecerea de la Bacau va reprezenta un criteriu de selectie pentru Mondialele de la Melbourne.

"Mona ar putea iesi din cursa pentru Mondiale. Ea s-a accidentat rau la un antrenament, are glezna umflata si invinetita. Imi pare atit de rau ca s-a intimplat asa, am avut un scop maret, am vrut sa duc o misiune pina la capat. Acum, totul depinde de decizia federatiei. In mod normal, cu exceptia Nationalelor, Monica mai avea in program doua concursuri de verificare: etapa de Cupa Mondiala de la Stuttgart (20-24 octombrie) si turneul de la Maribor (26-31 octombrie). Eu cred ca ar putea sa se refaca repede, deoarece nu are ceva osos, ci doar la ligamente", a spus antrenorul gimnastei, Cornel Agop.

Accidentarea la glezna s-a datorat, se pare, repausului lung pe care sportiva a fost obligata sa il ia din cauza unor probleme de sanatate. "Timpul a fost foarte scurt, iar noi am tras tare. Pina pe 18 septembrie nu am facut deloc sarituri. Cred ca la Mona a aparut si frica, pentru ca nu a mai facut de foarte mult timp sarituri. A lucrat mai retinut. Astfel, la prima saritura, ea a aterizat mai ghemuit. Pe moment, fiindca articulatiile erau incalzite, nu a simtit durerea. Dar a doua zi au aparut durerile", a adaugat Agop.

Rosu vrea la Europene

Desi momentan nu se poate antrena, Rosu inca spera ca va concura la Melbourne. Ba mai mult, ea doreste sa continue activitatea de performanta si dupa Mondiale. "Nu am mai sarit din decembrie, de la un concurs de Cupa Mondiala. Poate de aceea am fost mai retinuta la antrenament si s-a intimplat ce s-a intimplat. Eu sper ca macar la Maribor sa reusesc sa concurez", a spus Mona Rosu, care se gindeste inca de pe-acum la Europenele de anul viitor. Desi se vorbea ca "generatia" de la Atena se va retrage dupa Mondiale, Monica Rosu ii contrazice pe cei care le cinta prohodul. Ea doreste ca dupa Mondiale sa mearga la Deva, pentru a se antrena cu Nicolae Forminte.

"Reparata" de doctorul Nadiei

Abia scapata de interdictia de la Institutul National de Medicina Sportiva, Monica se vede obligata acum sa intre din nou in repaus. "Deocamdata fac fizioterapie si stau cu fasa in jurul gleznei. Piciorul s-a mai dezumflat fata de cum era ieri (n.r. - luni), dar tot ma doare. Mi s-a recomandat sa pun piciorul in ghips, dar nu am fost de acord", a spus Monica Rosu.

La Bacau, gimnasta beneficiaza si de serviciile medicului Teofil Bora, cel care le "trata" la lotul national pe Nadia Comaneci &Co. "Avem norocul de a-l avea alaturi de noi pe doctorul Bora, cel care a lucrat si cu Nadia Comaneci. Cu experienta dinsului, speram sa scapam cit mai repede de aceasta accidentare", a mai spus Cornel Agop.

Se antrena la Onesti

Pentru ca in sala de la Bacau nu beneficia de conditiile pe care le avusese la lotul olimpic, Monica Rosu a decis sa se pregateasca la Onesti. "La noi in sala nu avem pirtie Janssen Frtisen, cu care lucra ea la lot. Sigur, federatia era dispusa sa imi trimita pirtia de la Bucuresti, dar asta insemna sa o scot pe a mea, care e batuta in cuie. Ar fi fost deranj mare. La sugestia Monicai, am decis sa ne antrenam la Onesti, unde se pregateste si lotul de junioare", a mai spus Cornel Agop.

Federatia ii mai da o sansa

Desi anuntase ca Nationalele de la Bacau sint un criteriu de selectie pentru Mondiale, conducerea FRG pare sa-i mai dea o sansa Monicai Rosu. "Nationalele nu sint un criteriu de selectie pentru Mondiale, ci reprezentau doar un ajutor pentru ele, datorita faptului ca ar fi concurat acasa. Mai sint alte doua competitii de verificare, la care Monica va putea merge. Ele sint foarte aproape insa, deci trebuie ca ea sa se recupereze repede. Daca are vointa, eu cred ca exista sanse sa mearga la Melbourne", a afirmat antrenorul federal Anca Grigoras, care a plecat spre Bacau pentru a sta de vorba cu doctorii care o au sub supraveghere pe gimnasta.

Sol fara elemente de dificultate

Accidentata si ea la un antrenament, tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, nu va fi in cea mai buna forma la Nationalele de la Bacau. "Piciorul s-a mai dezumflat, dar vom vedea la fata locului daca va face solul sau nu. Oricum, daca vom decide sa concureze si la sol, ea nu va face si elementele de dificultate din exercitiu. Vrem sa ne menajam pentru Campionatele Mondiale", a spus Matei Stanei, antrenorul Catalinei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.