Si alti componenti ai echipei nationale au dat de inteles ca Finalnda nu si-a aparat corect sansele

Aseara, toata suflarea fotbalului romanesc a urmarit cu sufletul la gura disputa de la Helsinki, dintre Finlanda si Cehia. Dupa numai 6 minute, o data cu golul lui Jun, toate iluziile s-au risipit. Prestatia Finlandei a fost mult sub asteptarile romanilor. Lipsa lor de reactie, faptul ca nu s-a dat nici un cartonas galben

Cristi Chivu a fost scurt: "Ce sa va zic? La 1-0 am schimbat canalul pe film. La ce sa ma uit? Sa-mi fac nervi? Calificarea am pierdut-o noi". "Am sperat sa ne salvam, precum porcul de Craciun. Finalndezi au fost slabi. L-au bagat la misto pe Forssell, cind era deja 0-3. Au jucat numai cu un virf. Dubios", a comentat Ionel Ganea. Tineretea si elanul lui Ionut Mazilu s-au frint: "Cu noi, finlandezii au jucat alt fotbal. Ma asteptam la mai mult de la ei. Or fi prins o zi mai slaba". Flavius Stoican i-a simtit pe finlandezi "fara vlaga. Si la un amical parca bag piciorul mai tare decit au facut-o ei". La rindul sau, Gabi Balint, care a anticipat victoria Cehiei, a blamat evolutia ridicat un semn de intrebare: "Ma asteptam sa invinga cehii, era logic. Finlanda a fost o echipa fara motivatie, parca se plimbau pe teren". Si Florentin Petre a sesizat diferenta de angajament a nordicilor: "N-am mai vazut aceeasi atitudine pe care au avut-o cu noi".

"E pacat ca am stat la mina finlandezilor"

Fostul antrenor al nationalei Gheorghe Hagi era afectat dupa o noua calificare ratata: "E pacat ca am stat la mina finlandezilor in ultimul meci. Mie nu mi-a placut sa stau niciodata la mina altora", a declarat fostul decar al Romaniei. Hagi a fost de parere ca: "N-am avut stabilitatea si linistea care sa ne aduca rezultate dorite. Acum nu ne-a ramas altceva de facut decit sa ne gindim la viitor".

Gica Popescu nu a fost surprins

Proaspatul candidat la sefia FRF, Gica Popescu, a marturisit ca pentru el rezultatul de la Helsinki "era unul asteptat". "Mi-am dat seama de la meciul cu noi ca Finlanda joaca mai mult cu gindul la finalul campaniei de calificare. Pentru unii jucatori ai lor, acum conteaza mai mult sa se pastreze pentru echipele de club", a marturisit Popescu. El a adaugat si ca nu va folosi acest rezultat ca pe un atu in lupta pentru presedintia federatiei. "Din cauza asta mi-am si anuntat candidatura cu o zi inainte, pentru a nu se specula apoi pe aceasta tema. Continuu sa cred insa in lipsa de credibilitate a federatiei", a declarat Popescu.

"Finlandezii n-au vrut sa joace!"

Stefan Iovan, unul dintre secunzii selectionerului Victor Piturca, a fost neplacut surprins de evolutia finlandezilor. "N-am avut deloc emotii. Dupa ce gazdele au ratat acea ocazie din primele minute, cehii au dominat tot meciul. Finlanda nu a mai fost acea echipa agresiva din partida cu noi, nu a mai alergat la fel de mult, si nu si-a dorit sa joace fotbal. De unii fotbalisti finlandezi nici nu am auzit pomenindu-se in comentariu", a declarat Iovan.

"Am plecat de acasa la 1-0 pentru cehi. M-am dus sa fac antrenament la sala, fiindca mi-am dat seama ca, la cum joaca, Finlanda nu are cum sa incurce Cehia"
Razvan Rat

"La 3-0 am schimbat postul. Putea sa se joace doua zile ca finlandezii n-aveau nici o sansa. Cehii au fost mai buni si au dat gol cind au vrut. Sa privim cu incredere spre Euro 2008"
Bogdan Lobont

"N-am cuvinte. Finlanda a pierdut prea usor. Am sperat degeaba. Parca n-au jucat cu aceeasi rautate cu care au facut-o contra noastra. Poate e doar o iluzie din cauza televizorului"
Ionut Mazilu

"Nu am urmarit meciul pentru ca nu ma asteptam la nimic din partea finlandezilor. Nu trebuie sa schimbam nimic, ci sa imbunatatim ce avem. Ultimele rezultate ne dau sperante"
Adrian Mutu

"Finlandezii au promis un meci pe viata si pe moarte. Aseara n-am vazut asa ceva. A fost o partida fara faulturi si fara cartonase galbene"
Dumitru Dragomir

3
calificari consecutive a ratat "nationala" Romaniei in ultimii 5 ani. "Tricolorii" vor vedea la televizor Mondialul de anul viitor, la fel cum au vazut turneul final al CM 2002 si Euro 2004. Ultima prezenta a Romaniei la o competitie majora a fost Euro 2000

Cirtu: "Puneti banii la Hyypiabank!"

Sorin Cirtu spune ca banii Gazetei au fost tot timpul in siguranta din cauza prestatiei pro-Cehia a capitanului finlandez

- Domnule Cirtu, ati avut vreo speranta?
- Nu, ce speranta? Ati zis voi ca dati 10 mii de euro pentru finlandezi, dar banii au fost in cea mai mare siguranta la Hyppia. Asa sa dati titlu miine: 'Romani, puneti-va banii la Hyppiabank, cea mai sigura banca!>>.

- Vi s-a parut ceva suspect la acest meci?
- Da, tot meciul mi s-a parut suspect! A fost penibil! Tot meciul s-a jucat la Hyppia asta si s-a priceput foarte bine. Citisem prin ziare ca era prieten cu cehii de la Liverpool, dar nu ma asteptam la asa ceva. Nici sa se bata pe teren nu credeam, dar credeam ca va fi macar minimum de combativitate. Cind am vazut cum stau lucrurile, nici nu m-am mai uitat la joc, am dat pe alte posturi sa vad jurnalele de sport.

Dorinel e tentat sa continue la "nationala"

Liderul selectiilor la echipa nationala, cu 127 de prezente, Dorinel Munteanu, inca n-a decis daca va continua sa raspunda convocarilor la lotul reprezentativ. "Aceasta ratare m-a ambitionat si ma gindesc serios sa lupt si pentru urmatoarea calificare. Vreau sa dorm linistit si voi lua o decizie", a spus el. Referitor la meciul de aseara, "Neamtul" (37 de ani) a punctat: "Desi speram un pic sa ma insel, eram ferm convins ca Cehia se va impune pe valoarea echipei. Meciul nostru din Armenia era de cistigat".

Duckadam: "Ne calificam pe nedrept"

Fosta glorie a Stelei, Helmut Duckadam, considera ca nu trebuia sa stam la mina Finlandei: "Dupa razboaie multi viteji s-arata, dar sa nu uitam ca n-am contat in cu Olanda si am pierdut prosteste doua puncte in Armenia. Dupa evolutii, nu meritam sa ajungem la baraj! Am cistigat cu noroc in Finlanda, ati uitat ocaziile nordicilor din final? Doar cu o floare, 2-0 cu Cehia, nu se fac sarbatorile de Craciun, sa stiti!".

Presedintele lui CFR acuza indisciplina "tricolorilor"
Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, a comentat necalificarea Romaniei: "Din pacate, numai cehii au jucat, iar finlandezii au parut cam lipsiti de vlaga. Calificarea s-a pierdut la Erevan si in dubla cu Olanda. Eu am fost primul care a spus inaintea jocului cu Armenia ca e ceva in neregula. Am pierdut un tempo la mijlocul campaniei, cind staff-ul tehnic de atunci nu a stiut sa gestioneze starea de indisciplina a jucatorilor".

"Iordanescu trebuia sa sufere alaturi de noi"
Selectionerul Romaniei turneul final Mexic '70, Angelo Niculescu, a sustinut aseara ca "finlandezii s-au prezentat pe teren cu totul altfel decit s-au prezentat in ziare. Replica lor a fost stearsa si nu ne-a oferit vreo speranta. Oricum, regret ca Iordanescu nu este aici sa sufere alaturi de noi. El a avut o mare vina pentru aceasta ratare. La meciul cu Armenia trebuia sa foloseasca o echipa formata in cea mai mare parte din primul unsprezece al Stelei, cea mai in forma echipa a acelui moment".

"Finlanda e o echipa de giurumele. Nu am crezut niciodata ca Cehia poate fi incurcata. Eram sigur ca nordicii astia de doi lei vor fi spulberati"
Gigi Becali

"Finlanda atit poate, n-a fost nici un blat"
Banel Nicolita, jucator Steaua

"Este momentul in care Mircea Sandu trebuie sa plece, iar Gica Popescu si ceilalti componenti ai Generatiei de Aur sa se impuna"
Marius Tuca, director Jurnalul National

"Nu cred ca Finlanda a dat meciul Cehiei. A cistigat echipa care a fost mai buna pe teren"
Oleg Protasov, antrenor Steaua

"N-a fost nimic dubios, cehii sint mult peste finlandezi. Romania n-a pierdut Campionatul Mondial aseara, ci in partida cu Armenia. N-ai cum sa te califici daca nu bati la Erevan. Dar atita vreme cit atunci a jucat unul ca Tararache, mai e ceva de comentat?"
Titi Dumitriu

"Sint interese mult prea mari pentru a putea avea vreo sansa. Nu e de joaca, deoarece aici e vorba de lucruri serioase si rezultatul nu putea fi altul decit victorie Cehia"
Dumitru Dragomir, presedintele LPF

"Cehia e prea puternica pentru Finlanda. E ca si cum o Dacie ar concura cu un Ferrari. Chiar imi pare rau, pentru ca Piturca reusise sa creeze o echipa ce putea face fata la un Campionat Mondial"
Emeric Ienei

"N-a fost nimic dubios. Ce, credeti ca daca Forsell era titular ii faceam vreo strada in Craiova? Pina la urma, pe cine a batut Finlanda in aceste preliminarii de ne tot miram acum ca n-a invins Cehia?"
Adrian Porumboiu

"Parca a fost un amical. Finlandezii nu le-au pus nici o problema cehilor, cum nu ne-au pus nici noua, fiindca asta le este valoarea"
Nicolae Dobrin

"Finlandezii nu au fost motivati, s-a vazut asta. Poate daca finlandezii marcau la ocazia din minutul 2... Asta e, asa ne iese noua cind depindem de altii. La fel a fost si cu generatia mea, in 1986, cu Irlanda de Nord"
Mircea Rednic

"Atita a putut Finlanda la ora actuala. Calificarea s-a pierdut in meciul din Armenia si in dublele cu Cehia si Olanda. O s-o luam de la capat"
Jean Padureanu, presedinte Gloria

"Finlandezii nu au jucat deloc cu ambitie. Poate si daca ajungeam la baraj ne imbatam cu apa rece. Am fi dat de o Spania si poate ar fi fost si mai dureros"
Cristi Dulca, director executiv "U" Cluj


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.