Mircea Sandu trebuie sa astepte pina la alegerile din decembrie cadoul de Mos Craciun. Romania a ratat barajul pentru Cupa Mondiala, Cehia defilind in fata reprezentativei Finlandei.

Dupa CM din Japonia si Coreea de Sud 2002, plus Euro Portugalia 2004, nationala Romaniei rateaza al treilea turneu final consecutiv si a doua Cupa Mondiala. Ieri seara, Finlanda nu a fost in stare sa dea emotii Cehiei decit pret de citeva minute, pina cind Jun - inlocuitorul lui Milan Baros - a deschis scorul. Au urmat neputinta gazdelor si ratarile elevilor lui Karel Bruckner. In fine, in primul sfert de ora al celei de-a doua reprize, Cehia a incheiat socotelile intr-un meci pe care l-a controlat aproape in intregime, Rosicky si Heinz marcind pentru 3-0 in fata unei aparari care nu s-a prea omorit cu firea, in ciuda declaratiilor de dinaintea partidei.

Cehii au cistigat usor

Impresia generala a fost ca finlandezii mai mult au vorbit inainte de meci decit au jucat fotbal, dupa meciul cistigat la scor de forfait de elevii lui Karel Bruckner auzindu-se destule voci, mai mult din partea romana si mai mult soptite, care au sugerat faptul ca nordicii au avut pina la urma de cistigat. "Cehia a cistigat usor. Era greu sa fie motivati finlandezii", a declarat Gica Hagi, precizind: "Pina la urma, cehii au avut mai multe puncte decit noi. Sint momente mai putin bune la noi, acum. Mai ales cu banii".

"Finlandezii au jucat mai slab decit impotriva noastra", a observat Gabi Tamas la Realitatea TV, tot el completind: "Calificarea s-a decis insa pe gazon - daca noi cistigam, nu aveam probleme", in timp ce Bogdan Lobont nu si-a ascuns tristetea: "Sintem dezamagiti, pentru ca ne asteptam sa se intimple ceva. Puteau sa joace doua zile, si Finlanda nu reusea sa obtina un egal. Cehia a fost net superioara. Asta e! Trebuie sa mergem inainte".

Autorul ultimelor cinci goluri ale nationalei, Adrian Mutu, s-a declarat resemnat: "N-am urmarit meciul, pentru ca nu ma interesa. Nu ma asteptam la nici un cadou. Finlandezii nu s-au ajutat pe ei, dar sa ne ajute pe noi! O sa stam acasa si o sa ne uitam la televizor. Este vina finlandezilor ca nu ne-am calificat? Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Dupa trei calificari ratate, nu mai avem degete dupa care sa ne ascundem". Si capitanul Cristi Chivu a avut o parere asemanatoare: "Vinovatii sintem noi, jucatorii. Dar eu sint optimist si imi doresc o calificare la un turneu final". Mircea Sandu si-a inchis telefonul, iar Mitica Dragomir a cerut "munca si iar munca", dar coordonata de aceiasi vesnici conducatori.

FRF pierde peste 12 milioane de euro

Prin ratarea calificarii la Cupa Mondiala din Germania, Romania pierde milioane de euro pe toate planurile. FRF ar fi primit 11,9 milioane de euro doar pentru prezenta la turneul final: 7,2 - garantate de FIFA pentru participare, plus alte 4,7 care provin din meciurile sustinute in grupa. La rindul lor, jucatorii rateaza primele de calificare, care ar fi ajuns la 100.000 de euro pentru cine a semnat condica la fiecare actiune "tricolora".

Cluburile si impresarii sint urmatorii pe lista, absenta fotbalistilor romani din Germania mentinind preturi scazute la transferuri, iar pietele Europei raminind practic inchise pentru ei. Mai departe, presa si agentiile de turism vor avea pierderi importante, la fel ca si micii intreprinzatori (in special patronii de localuri) care ar fi fost legati intr-un fel sau altul de turneul final din Germania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.