Fosta campioana olimpica Andreea Raducan a lansat marti volumul autobiografic "Reversul medaliei", in care ofera informatii cu privitr la scandalul de dopaj de la JO Sydney 2000, incheiat cu retragerea medaliei de aur castigata la individual compus.

"Am adunat aici toate emotiile, toate trairile din viata mea de gimnasta si nu numai. Nu mi-am propus vreodata sa scriu o carte, nici nu ii gaseam rostul, mai ales ca in ultima vreme mai toata lumea scrie carti, iar eu n-am fost niciodata in pas cu ce se poarta. Dar mi-am dat seama ca aceasta carte este ceruta de public. Toate discutiile pe care le-am avut cu diverse persoane cu care am intrat in contact se opreau la capitolul Sydney, la pseudoefedrina, la Nurofen si toate celelalte. Iar atata vreme cat am fost si sunt nevinovata, nu ma deranjeaza sa vorbesc despre episodul Sydney. Asa ca mi-am dat seama ca si alte persoane si-ar dori sa afle mai mult despre ce acest lucru. Sigur, subiectul a fost dezbatut foarte mult, dar aici, in aceasta carte, am incercat sa detaliez astfel incat oamenii sa inteleaga mai bine ce s-a intamplat atunci", a declarat Andreea Raducan in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta a dedicat volumul "Reversul medaliei" tatalui sau, Gheorghe Raducan, decedat in urma cu patru ani.
Prezent la conferinta de presa, antrenorul Octavian Bellu, care semneaza prefata cartii impreuna cu Mariana Bitang, a declarat ca este de apreciat curajul Andreei Raducan de a scrie despre momentul nefericit Sydney 2000, relateaza MEDIAFAX.

"Andreea a platit un pret prea mare pentru o greseala care nu i-a apartinut. Aceasta reconstituire nu dovedeste decat caracterul ei puternic. Aceasta carte ne arata o femeie matura, puternica, isi asuma si performanta, dar si riscurile practicarii unui sport de performanta, dar nu vrea sa ramana pentru nimeni ceva neclar in ceea ce s-a intamplat la Sydney. Atunci a fost copilul lumii pentru o saptamana, a avut o primire triumfala in tara, si cred ca aceasta carte va lipezi intr-un fel multe dintre intrebarile ramase fara raspuns dupa Jocurile Olimpice de la Sydney 2000"
, a precizat Octavian Bellu.

Citeste si:
Mel B a dezvaluit in autobiografia ei ca a incercat de doua ori sa...
Mel B a dezvaluit in...

La randul sau, antrenoarea Mariana Bitang a declarat ca este este nerabdatoare sa afle din carte abordarea Andreei Raducan a momentului Sydney 2000. "Nu stiu daca imi face placere sau mai rau ma enerveaza prezenta la lansarea unei carti despre un eveniment de care, eu, sincera sa fiu, nu imi amintesc cu mare placere. Momentul Sydney, toata bucuria de acolo, pentru mine a fost umbrita de acel eveniment cu Andreea. Mai ales ca noi stiam ca este total nevinovata si ca a patimit pe nedrept", a adaugat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.