Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a declarat ca Romania a obtinut dreptul de a organiza editia din 2011 a Campionatului European de baschet feminin Under 18 (Divizia A).

"Acum s-a incheiat sedinta Comitetului Executiv al FIBA, sunt fericita ca Romania a primit dreptul de organizare a acestei competitii, care astfel va fi prima de acest nivel organizata in tara. Ne-am batut cu tari cu mare traditie, precum Lituania sau Estonia, dar am castigat. Turneul final al Campionatului European de baschet feminin Under 18 va avea loc la Oradea, in luna august a anului viitor. Obiectivul echipei noastre va fi calificarea in semifinale, adica o clasare pe locurile 1-4. E timpul sa facem si performanta", a declarat Carmen Tocala, transmite MEDIAFAX.

Conducatorul FR Baschet a mai precizat ca, la aceeasi sedinta, care se desfasoara la Munchen, Romania a mai castigat dreptul de organizare a Campionatului European de baschet cadete (U16), Divizia B, care va avea loc la Arad, tot in luna august a anului viitor. "Pentru nationala de cadete, obiectivul va fi clasarea pe locurile 1-2, care echivaleaza cu calificarea in prima divizie valorica europeana", a spus Tocala.

De asemenea, Aradul va fi si gazda turneului Final Four al Ligii Europei Centrale, programat in luna februarie 2011. Echipa ICIM Arad este neinvinsa in grupa B a competitiei, cu sanse mari la cucerirea trofeului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.