Radu Niculescu (30 de ani) si Gino Iorgulescu (49 de ani) au acceptat sa pozeze ieri intr-o ipostaza simbolica. Fostul sef al gruparii din Cotroceni ii preda scaunul de presedinte noului conducator al lui FC National. Radu Niculescu, noul presedinte al lui FC National, recunoaste ca pina acum a avut probleme de comunicare din cauza firii sale introvertite. "O sa incerc sa fiu mai diplomat. Eu sint o fire mai introvertita si am avut probleme de comunicare. Din acest moment trebuie sa vad lucrurile altfel si sa am o relatie decenta si normala cu presa"

- Radu, te intorci in fotbal dupa o pauza de un an si trei luni. Ce-ai facut in aceasta perioada? Te-ai gindit la un meci de retragere?
- N-am avut cariera lui Gica Popescu ca sa pretind asa ceva. M-am retras pentru ca am zis ca e mai bine sa renunt decit sa joc la un nivel mediu sau foarte scazut. Ce-am facut in aceasta perioada? M-am odihnit in primele 3 luni si chiar mi-a prins bine. Pe urma am inceput sa n-am stare. Ma trezeam dimineata si ma intrebam ce fac in ziua respectiva.

- Si presedintele lui FC National cum ai ajuns?
- La inceput am fost sceptic. Mi-era teama sa revin in fenomen. Prima discutie am avut-o cu Gino Iorgulescu acum 3-4 luni. El m-a si propus acum in aceasta functie, o data cu venirea celor trei actionari care vor sa faca treaba, Constantin Iacov, Razvan Mihalache si Nicolae Cristescu.

Detine 27 la suta din FC National

- Si crezi ca ai aptitudini pentru a fi un bun presedinte?
- De citeva saptamini stau linga Gino. Nimeni nu s-a nascut invatat. Eu sint presedinte si ma voi ocupa doar de fotbal fara atributii de management si marketing. Voi fi liantul dintre echipa si actionari.

- Lumea cunoaste un altfel de Radu Niculescu.
- Acum se schimba datele problemei. O sa incerc sa fiu mai diplomat. Eu sint o fire mai introvertita si am avut probleme de comunicare. Din acest moment trebuie sa vad lucrurile altfel si sa am o relatie decenta si normala cu presa.

- Care va fi noua politica a clubului? Bugetul va fi in continuare acoperit din vinzarile de jucatori?
- Va fi o strategie pe care trebuie s-o punem la punct pe termen lung. Pina la iarna vom incerca sa supravietuim asa Sint si eu actionar, am 27 de procente pe care mi le-a cesionat Gino. El a fost un presedinte care a facut treaba aici 11 ani, iar in ultimii 5-6 ani chiar din nimic. Nu vreau sa se mai intimple asta.

De ce l-a propus Gino pe Radu

Radu Niculescu a ajuns presedintele lui FC National la propunerea lui Gino Iorgulescu. Intrebat cum a ajuns la aceasta varianta, Iorgulescu a raspuns categoric: "E singurul jucator care a dat dovada de atasament fata de acest club. Sint aici de 10 ani si n-am gasit pe nimeni care sa vrea sa faca un mic gest pentru National. N-o sa stau departe de Radu, dar n-o sa mai vin la meciuri. In tur am fost la un singur meci, cel cu CFR Cluj. Mai bine stateam acasa, a fost 0-4. De acum incolo nu mai vreau sa ma implic emotional, voi vedea partidele doar la TV. Ma intrebati daca voi reveni in fotbal. In clipa asta, raspunsul este nu".

"La iarna se trage linie"

Problema noului antrenor al lui FC National ramine deschisa. Radu Niculescu spune ca l-ar bucura faptul sa continue tot cu actualul interimar, Catalin Necula, mai ales ca tratativele cu italianul Giannini s-au sistat. "Eu am dreptul sa fac propuneri care se discuta in sedintele Consiliului de Administratie. N-avem obiectiv in acest an si asteptam terminarea turului sa vedem cum stam. Atunci vom trage linie si vom afla daca avem nevoie de alt antrenor sau nu", a declarat noul presedinte.

Giannini vine doar pentru 100.000 de euro

Dupa ce presedintele CA, Constantin Iacov, a declarat ca Giuseppe Giannini ar putea totusi sa devina antrenorul Nationalului in decembrie, italianul a replicat: "Daca imi vor oferi un salariu de 100.000 de euro pe an, poate ma mai gindesc. N-am mai fost cautat de nimeni din Romania in ultimele zile si, in acest moment, nu intrevad nici o sansa de a pregati pe FC National".

129
de meciuri in Divizia A a jucat Radu Niculescu la FC National, inscriind 53 de goluri. El a mai evoluat in alte 93 de partide in prima liga la Inter Sibiu, Dinamo, U Craiova, Rapid si Steaua. Afara a jucat la Galatasaray (Turcia) si Changchun Yatai (China)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.