Ciclistul spaniol fost campion mondial (2003) Igor Astarloa Askasibar a fost suspendat 2 ani pentru violarea regulamentului antidopaj in urma demersului facut de Uniunea ciclista internationala (UCI) si amendat cu 35.000 euro.

"UCI anunta ca, urmare a cererii sale de deschidere a unei proceduri impotriva ciclistului spaniol Igor Astarloa Askasibar pentru violarea Regulamentului Antidopaj pe baza pasaportului sau biologic, Comisia disciplinara a Federatiei cicliste spaniole (RFEC) a decis sa sanctioneze acest alergator la 2 ani de suspendare incepand din 26 noiembrie 2010 si la 35.000 euro amenda", precizeaza federatia internationala, potrivit AGERPRES.

In varsta de 33 de ani, Astarloa a cucerit titlul mondial in 2003, pe circuitul Hamilton (Canada), la cateva luni dupa ce a castigat Sageata Valona.

In centrul banuielilor care l-au transformat in "tinta" pentru un control antidopaj suplimentar la un rezultat negativ in timpul competitiei canadiene a fost faptul ca Astarloa a redevenit un ciclist cvasi-anonim. Dupa 2004, spaniolul a trecut pe la 5 echipe diferite, fara prea mare succes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.