"Fiara" s-a intilnit ieri cu Gigi Becali si MM Stoica si, in proportie de 99 la suta, va prelua de astazi postul de presedinte al Stelei

Biroul lui Gigi Becali de la hotelul Marriott. Ieri, ora 13:07. Marius Lacatus intra la patronul Stelei, avindu-l alaturi pe MM Stoica. Trebuie sa dea un raspuns la oferta pe care Becali i-a facut-o, aceea de a fi presedinte in Ghencea. Peste 40 de minute, toti 3 ies zimbind. "Hai, Marius, du-te in birou! Intra in rolul de presedinte, invita presa inauntru, da declaratii. Gata, la treaba!", ii zice Gigi fostului numar 7.

Laca ride. Se asaza pe scaun linga un tablou cu echipa Stelei. "Inca n-am dat un raspuns. Miercuri la prinz il voi da". Se foieste pe scaun. "Am emotii, recunosc. Este incintator sa primesti o asemenea oferta. Functia de presedinte te copleseste. Eu as fi vrut in iarba, ca antrenor, dar nu faci mereu ceea ce iti place. Probabil ca o sa-mi fie mai greu sa ma obisnuiesc cu costumele", zice Lacatus.

Linga el vine Gigi Becali. Il bate pe umar si se asaza in stinga lui. "Simbolul Stelei va fi acum numaul 1 in club. Eu doar voi fi sfatuitorul lui", spune patronul. Se intoarce si se uita la Laca. Acesta zimbeste. "Din moment ce eu tot vorbesc de presedintele Lacatus si Marius nu ma contrazice, inseamna ca raspunsul lui e <>. Va fi aici pina la adinci batrineti", e cuvintul de final al lui Gigi Becali.

"Eu voi fi Dumnezeul Stelei, iar Lacatus va fi Sfintul Gheorghe cu sabia in mina. Marius va veni si va zice: 'Am nevoie de un milion de dolari pentru doi jucatori:. Eu voi zice: 'Da, domnule Lacatus, poftim>>. Voi continua sa ajut echipa financiar, ca fara bani il vor minca lupii pe Marius"
Gigi Becali

"Nu toate fostele glorii ale Stelei pot fi antrenori sau presedinte la Steaua. O data in viata te intilnesti cu asa o oferta. Opreste trenul, te urci si pleci. Daca renunti s-ar putea sa ramii pe peron si sa nu mai vina altul"
Marius Lacatus

"Ar fi neloial din partea mea ca din functia de presedinte sa astept ca echipa sa mearga prost, sa fie dat afara antrenorul si eu sa cobor pe banca. Nu ma pretez la asa ceva"
Marius Lacatus

"Nu-l chem aici sa-i fac probleme"

Intrebat daca ii lasa clubul cu datorii si daca aceasta oferta nu inseamna o fuga de responsabilitate din partea sefilor din Ghencea intr-un moment in care echipa este presata de Sebastian Bodu sa plateasca o datorie de peste 7 milioane de euro, Gigi Becali a explicat: "Clubul este curat, nu puteam sa-l chem aici pe Marius sa-i fac probleme. El va raspunde de ceea ce face de aici inainte", a spus Becali, dupa care a adaugat: "Recunosc, e aceasta situatie pe care o cunoasteti si trebuie sa ma inarmez cu glorii, cu simboluri ale Stelei pentru a putea razbi. Marius va conduce clubul, dar tot eu voi duce razboaiele cu Guvernul, cu Fiscul, cu Bodu sau cu ANAF".

Ultimul cuvint il va avea Mariana Lacatus

Fostul numar 7 al Stelei a spus ca va da un raspuns definitiv astazi la prinz. "A venit aici fara avocat si de-asta nu poate semna contractul. Miine va veni si cu sotia si atunci va fi in regula", a spus rizind Gigi Becali, referindu-se la Mariana Lacatus. "Da, trebuie sa ma mai consult si cu sefa mea de acasa", a marturisit Laca aseara la Stirile Sportive ale Antenei 1.

Ienei: "N-are vocatie de conducator"

Cel mai glorios antrenor care a stat vreodata pe banca Stelei, Emeric Ienei, cistigator al Cupei Campionilor Europeni in 1986, a atacat decizia lui Gigi Becali de a-i propune postul de presedinte al ros-albastrilor lui Lacatus. "Era mai bine daca il punea antrenor decit presedinte. Marius nu are vocatie de a fi conducator, el a fost mereu un mare luptator ca jucator si ca antrenor. Nu stiu daca aceasta numire este in interesul Stelei sau in interesul lui Gigi Becali pentru a stringe mai multe voturi" , a declarat Ienei.

"Ar fi extraordinar daca aceasta oferta s-ar concretiza si Marius Lacatus ar deveni presedintele Stelei"
Gheorghe Hagi

"Un gest reparatoriu facut de Becali, care dupa multi ani este nevoit sa apeleze la foste glorii ale Stelei. Acum s-a facut dreptate. Sint banii lui Gigi la mijloc, iar Lacatus trebuie sa fie maleabil"
Dumitru Dumitriu

"Lacatus e copilul de suflet al Stelei. El tot timpul avea o vorba: <>. Ma bucur pentru el ca i s-a dat o sansa sa ajunga acolo unde si-a dorit"
Miodrag Belodedici

Becali a renuntat la actiuni

Ieri, la biroul sau de la Mariott, in prezenta mai multor reprezentanti ai mass-media, dar si inconjurat de avocatii sai, Gigi Becali a semnat actele prin care a renuntat la actiunile pe care le avea la clubul din Ghencea."Le-am vindut nepotilor mei", a declarat apoi Becali Aceasta decizie vine in urma declaratiilor facute de presedintele ANAF, Sebastian Bodu

"Ce boala am pe cheliosul ala de Bodu! El nici nu stie sa-si calculeze un TVA si se ia de Becali. Nu mai are ce sa-mi faca acum, ca nu o sa mai am nici o treaba cu clubul"
Gigi Becali

De ce a refuzat Argaseala sa fie presedinte

Gigi Becali a spus ca i-a propus postul de presedinte lui Lacatus dupa ce fostul director sportiv, Valeriu Argaseala, n-a accepta sa devina sef al clubului. "De ce n-a vrut Argaseala? Mi-a zis ca el e prea mic pentru aceasta functie. L-am crezut", a declarat Becali.

Duckadam, varianta de rezerva

In cazul in care Lacatus va spune astazi ca nu accepta oferta de a deveni presedinte, Gigi Becali a spus ca are deja pe lista un inlocuitor. "Daca n-o sa vrea Marius, o sa fie un altul care a tinut Cupa Campionilor in mina in 1986", a spus patronul din Ghencea. Cel la care a facut trimitere Becali este Helmuth Duckadam, portarul care in finala de la Sevilla a aparat 4 penalty-uri.

21 trofee
a cucerit Marius Lacatus cu Steaua in cele 14 sezoane cit a jucat in Ghencea: o Cupa a Campionilor Europeni, o Supercupa a Europei, 10 titluri de campion, 6 Cupe ale Romaniei si 3 Supercupe ale Romaniei

Marius Lacatus

41 de ani
A jucat la FCM Brasov (1981-1983), Steaua (1983-1989 si 1993-1999), Fiorentina (1990-1991), Real Oviedo (1991-1993) si FC National (2000)
Meciuri/goluri in Divizia A: 414-103
Meciuri / goluri la Steaua: 357 - 98
Meciuri/goluri in Serie A: 21-3
Meciuri/goluri in Primera Division: 51-7
Meciuri/goluri in cupele europene: 72-17
Meciuri/goluri in echipa nationala: 84-13
Este jucatorul roman care a cucerit cele mai multe titluri de campion (10)
A participat cu echipa nationala la doua Campionate Mondiale (1990, 1998) si la un Campionat European (1996)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.