Lucian Bute, Campionul mondial la box, la categoria supermijlocie, a semnat miercuri cu Ministerul Turismului un contract de promovare a imaginii Romaniei in lume.
Pugilistul Lucian Bute va purta frunza brandului turistic romanesc, prin campaniile pe care ministerul le va desfasura alaturi de acesta, a declarat astazi intr-o conferinta de presa Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Ministrul de resort Elena Udrea este de parere ca prin campaniile pe care ministerul le va desfasura alaturi de Bute, turismul romanesc va fi mai atractiv pentru pietele din America de Nord, unde sportivul este cel mai cunoscut, relateaza MEDIAFAX.


  • "Lucian Bute va purta frunza"

Udrea a evitat insa sa anunte cu cat va fi remunerat Lucian Bute pentru campania de promovare. "Deocamdata nu avem o evaluare, nu avem detalii tehnice. Acest parteneriat presupune foarte multe actiuni, inclusiv spoturi financiare. E un parteneriat care presupune si costuri, dar n-am discutat inca despre acestea cu Lucian Bute", a adaugat aceasta.

La randul sau, Bute a declarat ca o sa depuna eforturi pentru a promova imaginea Romaniei la cel mai inalt nivel. "Sunt roman, aici m-am nascut, aici am crescut, aici m-am format, nu am uitat si nu voi uita niciodata asta, oriunde unde voi boxa. Pentru mine este o onoare sa fiu alaturi de alti mari sportivi precum Hagi, Nadia, Ilie Nastase. Sper ca anul viitor sa ajung sa boxez in Romania, pentru ca mi-am dorit si imi doresc acest lucru. Avem o clauza in contract in acest sens si putem sa aducem un meci Bucuresti si sper ca acest lucru sa se intample in vara anului viitor", a adaugat acesta, potrivit Adevarul.

Pentru crearea si promovarea brandului turistic, Uniunea Europeana a alocat Romaniei 75 milioane euro pana in 2013, iar pentru crearea brandului s-au cheltuit mai putin de 900.000 euro, restul banilor urmand sa fie alocati promovarii acestuia.

Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a sasea oara, dupa ce l-a invins pe Jesse Brinkley, prin KO, in repriza a noua, intr-un meci disputat pe 16 octombrie, la Centre Bell din Montreal.

Citeste si:
De ce va investi Ungaria 100 de milioane de euro în turismul din...
Ungaria va investi 100 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.