Constantin Bejenaru si-a pastrat titlul national la categoria 81 kg in fata lui Petrisor Gananau, dar medicii au oprit lupta in runda a treia, deoarece moldoveanul s-a ales cu o plaga de patru centimetri deasupra arcadei drepte.

Chiar daca majoritatea componentilor lotului national de box al Romaniei s-a impus in finalele Campionatului National, intreceri derulate, sambata, pe ringul instalat in Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, antrenorul tricolorilor, legendarul Francisc Vastag, a fost destul de rezervat in declaratii. "Ne aflam acum in faza unui schimb de generatii. La Oradea, componentii lotului nu s-au aflat in varf de forma, poate si pentru ca sunt prea tineri inca. Vom vedea ce vom face la Mondiale", a punctat Vastag, care a fost nevoit sa-l opreasca din lupta la finele rundei a treia pe campionul national al categoriei 81 kg, Constantin Bejenaru, dupa ce medicii au constatat ca moldoveanul s-a ales cu o plaga destul de urata, de aproximativ patru centimetri, deasupra arcadei drepte, in urma unui contact mai dur cu adversarul sau, Petrisor Gananau.

De altfel, finala de la 81 kg a fost una extrem de disputata, in care cei doi pugilisti au facut o mare risipa de energie si si-au carat pumni cu nemiluita, spre deliciul asistentei. Si cum in momentul intreruperii meciului Bejenaru se afla in avantaj, sportivul de la SCM Bacau a fost declarat invingator, conform regulamentului, dupa cum a subliniat si presedintele FRB, Rudel Obreja, desi Gananau a crezut pentru cateva secunde ca va reusi sa intre in posesia titlului detinut de trei ani de componentul lotului national.

O alta disputa interesanta s-a consumat la categoria 69 kg, unde favoritul publicului, oradeanul Amilian Stanca (Crisul), sfatuit la colt de antrenorul Mihai Miklos, a reusit o mare surpriza si l-a invins la puncte pe campionul en-titre, Radu Zarif. Asteptata cu interes, batalia supergreilor de la +91 kg a fost adjudecata de marea speranta a pugilatului autohton, Bogdan Dinu (19 ani), care l-a invins la puncte pe bacauanul George Gavril.

La finalul intrecerilor, presedintele FRB, Rudel Obreja, era suparat pe aria mica de selectie. "Valoric, suntem multumiti. Numeric, insa, suferim! Trebuie sa reformam sistemul de selectie, de box, de antrenamente, colaborarea dintre antrenori si sportivi. Trebuie regandite pentru realitatea de azi, deoarece la noi se merge pe sistemul de dinainte de 1989.

Pentru Mondialele din China avem baieti de valoare, dar sunt tineri care de-abia acum incep sa capete experienta. Suntem la inceputul unui ciclu olimpic, iar marea problema este ca aria de selectie pentru lotul olimpic nu este atat de mare pe cat ne-am dori", a spus Obreja.

Iata si lista noilor campioni nationali: cat. 48 kg - Iulius Poczo (19 ani) l-a invins la puncte pe Marius Hondaru; cat. 51 kg - Adrian Luca a dispus la puncte de Florin Ivan; cat. 54 kg - Veronel Tarau a trecut la puncte de Daniel Enache; cat. 57 kg - Viorel Simion a castigat prin abandon in fata lui Vasile Sandu; cat. 60 kg - Traian Lupu a invins prin abandon in disputa cu Marian Hodorog; cat. 64 kg - Ionut Gheorghe l-a invins la puncte pe Mihai Macovei; cat. 75 kg - Ronald Gavril castigator la puncte in fata lui Gheorghita Sbenghea; cat. 91 kg - Daniel Vacaru a dispus la puncte de Florin Florin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.