Fostul secretar general al FIFA, Michel Zen-Ruffinen, ar fi indicat mai multi oficiali ai forului mondial ca abordabili in cazul unor oferte de bani, in schimbul voturilor acestora pentru candidatele la organizarea CM-2018 si 2022.

Sunday Times prezinta imagini surprinse cu o camera ascunsa, intr-un restaurant din Geneva, unde Zen-Ruffinen discuta cu jurnalisti care pretind a fi persoane care fac lobby. Acesta le spune jurnalistilor ce membri FIFA pot fi corupti, insa numele acestora nu se inteleg din filmulet, potrivit Realitatea.

"X este bun, este un tip ok, dar X este bani", a spus Michel Zen-Ruffinen, care a vorbit apoi despre alt oficial: "X este gata sa primeasca bani, putem sa mergem sa discutam cu el la o terasa, nicio problema". Despre un al treilea membru al FIFA, Zen-Ruffinen spune ca poate fi atras "cu femei, cu nu bani"
.

Dupa ce publicatia Sunday Times a notat ca oficialii forului international au cerut bani in schimbul voturilor pentru tarile candidate la organizarea Cupei Mondiale din 2018, FIFA a deschis o ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.