Gimnasta Ana Porgras a adus, duminica, Romaniei prima medalie la Campionatul Mondial de la Rotterdam, cea de aur, in finala la barna.

Ana Porgras a intrat a cincea in concurs si a fost notata cu cea mai mare nota de pana atunci, 15.366, cu care a obtinut in final medalia de aur, prima a delegatiei Romaniei la CM din Olanda.

Medalia de argint a revenit americancei Rebecca Bross si chinezoaicei Linlin Deng , ambele notate cu 15.266, iar cea de bronz nu s-a acordat in acest caz, transmite MEDIAFAX.

Tot duminica, in prima finala a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), titlul mondial revenind francezului Thomas Bouhail (16.449 puncte).
Ultimele prezente romanesti la CM de la Rotterdam vor fi cele ale Sandrei Izbasa si Diana Chelaru, in finala de la sol.

Rezultatele obtinute de delegatia Romaniei la CM de la Rotterdam, pana in prezent: echipa feminina - locul 4 in finala, echipa masculina - nu s-a calificat in finala, Flavius Koczi - locul 16 in finala la individual-compus, Ana Porgras - locul 4 in finala la individual-compus si Raluca Haidu - locul 9 in finala la individual-compus, Flavius Koczi - locul 6 in finala la sol, Diana Chelaru - locul 7 in finala la sarituri, Ana Porgras - locul 5 in finala la paralele, Flavius Koczi - locul cinci in finala la sarituri, Ana Porgras - medalie de aur in finala la barna.

Obiectivul la CM de al Rotterdam este obtinerea unei medalii si una-doua clasari pe locurile 4-6.

Ambele echipe ale Romaniei s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.