Inotatorul american Fran Crippen (26 de ani), medaliat cu bronz in proba de maraton 10 km la Campionatele Mondiale din 2009, a decedat, sambata, in timpul ultimei manse a Cupei Mondiale, de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), a anuntat Federatia Internationala de Natatie (FINA).

FINA a anuntat ca a fost deschisa a ancheta pentru a se determina cauza decesului sportivului , fara a face alte precizari.

Potrivit publicatiei specializate "Swimming World Magazine", Crippen ar fi aratat semne de epuizare in turul trei din cele cinci ale probei de maraton 10 km. La finalul cursei, coechipierul sau Alex Meyer a semnalat absenta lui Crippen, care a inceput sa fie cautat. Crippen a fost gasit doua ore mai tarziu, plutind la suprafata apei, transmite MEDIAFAX.

"Federatia americana, angajatii sai, sportivii si antrenorii sunt profund intristati. Fran era un campion, insa mai important decat atat era o persoana extraordinara. Va ramane in memoria noastra pentru calitatile sale ", se arata intr-un comunicat al Federatiei Americane de Natatie.

Medaliat cu bronz in proba de maraton 5 km la editia din acest an a Campionatelor Mondiale de natatie in ape deschise, de la Roberval (Canada), Crippen isi dorea sa devina in 2012, la Londra, primul american medalia cu aur olimpic in proba de maraton.

Pana in 2006, Fran Crippen a concurat in competitiile de natatie (in bazin), el castigand de doua ori titlul national in proba de 800 metri liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.