Noul sediu administrativ al Uniunii Europene de Fotbal a fost inaugurat la Nyon (Elvetia), in cadrul unei ceremonii la care au participat presedintii si secretarii generali ai celor celor 53 de asociatii nationale membre ale UEFA, precum si Comitetul Executiv al forului continental.

Presedintele UEFA, Michel Platini, a inaugurat cladirea "La Clairiere" situata in fata Casei Fotbalului European de la Nyon, pe malul lacului Leman, in care isi vor desfasura activitatea unii dintre membrii personalului UEFA, care lucrau pana acum in diferite locatii.

De forma circulara, noua cladire, cu patru nivele, raspunde celor mai riguroase norme ecologice si ambientale, putand gazdui pana la 200 de angajati., scrie AGERPRES.

Lucrarile la noul sediu al UEFA, conceput de catre cabinetul de arhitecti Bassi&Carella, au demarat in ianuarie 2009.

Initial, sediul UEFA s-a aflat la Paris, instanta europeana mutandu-se la Nyon in februarie 1995, dupa ce a petrecut 35 de ani la Berna, capitala federala a Elvetiei. Casa Fotbalului European si-a deschis portile in octombrie 1999.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.